Premier Padel

Förlust trots imponerande insats av Windahl och Solano — två poäng från set

ANNONS

Daniel Windahl och Jose Solano ställdes inför en tuff uppgift i dag. På andra sidan nätet stod förstaseedade Juan Lebrón och Alejandro Galan. Men det blev ingen lätt seger för världsstjärnorna. Windahl och Solano stod upp bra och tog första set till ett tiebreak.

Det börjar blir en tradition att Daniel Windahl ställs mot Juan Lebron och Ale Galan i årets första Premier Padel-tävling. För tredje året i rad möttes spelarna i säsongens första tävling.

Detta efter att Windahl och Solano vann första omgången av Premier Padel-turneringen under gårdagen. Paret besegrade Jose Gonzalez (71) och Antonio Luque (61).

I dag väntade ett av de bästa paren padelvärlden någonsin har skådat: Juan Lebron och Ale Galan. 

Matchen började bra för Daniel Windahl och Jose Solano. Paret vann break direkt och tog en 2-0-ledning. Världstvåorna visade upp sin styrka och utjämnade ställningen direkt till 2-2. 

Därefter präglades matchen av jämna game där det servande-laget var starkast. I de svåra förhållandena med mycket vind så gjorde Windahl/Solano det riktigt bra mot Lebron/Galan.

Tiebreak

Lebron och Galan blev rejält pressade i första set. Vid 6-5 ,30-30, var Windahl/Solano två poäng från set. Men det blev ett tiebreak som fick avgöra matchen där världstvåorna vann med 7-4.

I det andra setet visade Lebron/Galan sin dominans och vann game efter game.

Resultatet skrevs: 7-6, 6-1. 

Dagens prestation är väldigt lovande för säsongen som väntar. Under nästa vecka avgörs årets första Major-tävling i Qatar.

Den här artikeln handlar om: