PREMIER PADEL
Premier Padel

Vasquez efter förlusten i kvalfinalen: ”Små marginaler men väldigt tung torsk”

ANNONS

Simon Vasquez och Alvaro Montiel föll i kvalfinalen efter en jämn match mot Jose Jimenez och Miguel Lamperti. Nu berättar Vasquez för PadelDirekt om matchen.
— En riktigt tung torsk, svåra förutsättningar, säger Simon Vasquez till PadelDirekt.  

Premier Padel är tillbaka. I dag avgjordes kvalfinalerna till den första tävlingen som spelas i Saudiarabien. Simon Vasquez (112) deltog i kvalet med sin nya partner, 19-åriga, Alvaro Montiel (136).

I den avgörande matchen väntade Jose Jimenez och Miguel Lamperti (tredjeseedade i kvalet). 

Ett tredje set fick avgöra den viktiga matchen i Saudiarabien där en plats i huvudturneringen stod på spel. Det blev jämnt på resultattavlan. Vid 5-5 lyckades motståndarna att vinna break och kunde sedan serva hem matchen med resultatet 6-7, 6-3, 7-5.

Simon Vasquez berättar om dagens match:

— En riktigt tung torsk, svåra förutsättningar. Vi spelade på dagen när solen var uppe vilket gjorde att det var väldigt varmt, 30-35 grader och då flyger bollen som en studsboll. Det var väldigt lätt att smasha tillbaka bollen så det var svårt att försvara på den fronten. Man var tvungen att vara extremt noga när man lobbade, annars var man tvungen att försvara lågt.

Han fortsätter:

— Sen så var det också svårt att spela volleyn. Ibland när man får snabba bollar mot sig så blir det nästan som att man bara blockar så det var svårt att slå volleyn. Det var både svårt att attackera och försvara men framförallt att breaka. Det var inte många breaks under hela matchen så det var väldigt tuffa förutsättningar.

Vasquez: ”Små marginaler”

Motståndet var tufft. På andra sidan nätet stod Jose Jimenez och Miguel Lamperti. Båda spelarna har en mycket bättre World Padel Tour-ranking än FIP-ranking. På grund av detta blev de tvungna att inleda tävlingen i kvalet. Vasquez berättar att de gjorde en väldigt bra match:

— De gjorde också en fantastiskt bra match och de spelade bättre än oss de två sista gamen. Det var det som avgjorde matchen egentligen. Det var det gamet där de breakade oss vid 5-5 (avgörande) där de gick lite mer före från försvaret och vi gjorde något enkelt misstag och sen var de inne i gamet och lyckades breaka oss. Det var fyra bollar som skilde matchen åt. Vi hade några lägen också att breaka dem. Små marginaler men väldigt tung torsk.

Under nästa vecka väntar en ny tävling för Simon Vasquez och Alvaro Montiel. Paret kommer att spela kvalet till Qatar Major för att försöka få en plats i huvudrundan.

— Vi ska vara kvar här nu en dag till och träna och sen åker vi till Doha (Qatar) och tränar där i två till tre dagar inför tävlingen. Så det är bara att fortsätta. Det är första gången nu på ett halvår jag spelar utomhus så det börjar kännas bättre och bättre. Vi är taggade och försöker bara blicka framåt. 

Han fortsätter: 

— Jag tycker att vi har spelat bra tillsammans. Det är vår första tävling så det är saker vi kan göra bättre men samtidigt är vi väldigt glada för mycket bra vi har gjort tillsammans. 

Gör din beställning här! 
Den här artikeln handlar om: