Premier Padel

Vasquez efter dagens seger: ”Vi gjorde det bra tillsammans från början till slut”

ANNONS

Under eftermiddagen vann Simon Vasquez och Alvaro Montiel första omgången i Premier Padel-kvalet. Nu berättar Vasquez för PadelDirekt om matchen.
— Vi gjorde det bra tillsammans från början till slut, säger Simon Vasquez till PadelDirekt.

Premier Padel är tillbaka. I dag inleddes kvalet till den första tävlingen som avgörs i Saudiarabien. Simon Vasquez (112) deltar i kvalet med sin nya partner, 19-åriga, Alvaro Montiel (136).

Det blev en seger i första omgången för Vasquez och Montiel. Paret besegrade Adrian Marques (144) och Jaime Fermosell (109). Båda motståndarna var rankade mycket bättre på World Padel Tour. Marques var rankad 72:a och Fermosell 68:a. 

Resultatet skrevs: 6-4, 6-4.

För PadelDirekt berättar Simon Vasquez om dagens match:

— Det var väldigt svårspelat i dag. Vi spelade första matchen i dag kl 14:00 när det var som varmast. Vi hade säkert 35 till 40 grader i buren. Bollen studsar väldigt mycket. Det är en ny Wilson-boll som Premier Padel har tagit fram som skulle varit långsammare men är betydligt snabbare. Mycket smashar som man kan få tillbaka på höjden, så det är svårspelat, säger Vasquez till PadelDirekt. 

Han fortsätter:

— Utöver det så kändes det bra med med min partner. Vi gjorde det bra tillsammans från början till slut. Vi slog två spelare som är bra mycket bättre rankade än oss om man kollar till WPT-rankingen. Vi är supernöjda.

I morgon väntar kvalfinal mot Jose Jimenez och Miguel Lamperti (tredjeseedade i kvalet). 

— Nu väntar en större uppgift mot Lamperti så det ska bli ännu roligare att få möta den gamla silverräven, säger Vasquez till PadelDirekt.

Den här artikeln handlar om: