Internationell padel

Nya touren vill arrangera tävling i klassiska WPT-staden

ANNONS

I slutet av förra årets släpptes Premier Padel kalendern för säsongen 2024. Den visar att det inte blir någon tävling i klassiska WPT-staden Vigo.
Nu kommer uppgifter att den nya touren Ultimate Padel Tour vill arrangera en tävling i staden.

Premier Padels spelschema för 2024 kom i december ut i sin helhet.

Sammanlagt är 25 spelplatser utvalda i 18 olika länder. Nya spelplatser som Riyadh, Geneve, Bordeaux och Kuwait blir nya spelplatser. Spanien får totalt fyra tävlingar, två av i Malaga och Sevilla, en i Madrid och sedan Masterfinalen i Barcelona. Det betyder att det inte blir någon Premier Padel-tävling i Vigo. 

Vigo har under de senaste åren varit en klassisk plats för WPT-tävlingar. Men nu blir det ingen Premier Padel-tävling i staden. 

Istället planerar staden att arrangera en Ultimate Padel Tour-tävlingen. Det skriver lokaltidningen Atlantico.

”Vigo vill fortsätta ha en padelturnering på hög nivå trots att World Padel Tour försvinner när den går med i den nya Premier Padel-touren. Att ansluta sig till en sådan elit, som knappt har fyra städer i Spanien, innebär en enorm utgift, därför har rådet beslutat sig för att satsa på nya Ultimate Padel Tour”.

Ultimate Padel Tour har ännu inte bekräftat någon tävling i Vigo. Men 14 av tourens spelplatser är för närvarande oklara.

Den här artikeln handlar om: