Internationell padel

Ordförande för Ultimate Padel Tour avslöjar hemligheterna bakom den nya touren

ANNONS

Hector Sepulveda, ordförande för Ultimate Padel Tour, avslöjade några spännande nyheter som den nya touren kommer att erbjuda, som kommer att debutera nästa vecka i A Coruña.

I en intervju med Padel20 berättade den mexikanske entreprenören att hans steg mot professionell padel föddes ur hans stora passion för sporten och den möjlighet han har sett i Spanien på grund av frånvaron av den nyligen försvunna World Padel Tour.

”Jag älskar padel och jag har alltid undrat varför det inte når samma nivå som tennis. Jag ser en enorm möjlighet. Det är den viktigaste sporten i Spanien och vi ville föreslå ett alternativ för att ge landet vad det förtjänar. Vi såg en möjlighet på grund av det tomrum som skapades”, påpekade han under intervjun på Twitch.

Dessutom avslöjade Sepulveda att Ultimate Padel Tour kommer att försöka förnya sig rent tekniskt: 

”I tennis verkar allt gå snabbare eftersom det inte finns några föremål mellan banan och kameran. I padel har vi väggar och nät. Vi testar den senaste tekniken som gör det möjligt att visuellt eliminera dessa föremål. Det kommer att bli galet”.

Världsstjärnor anmälda

Tävlingarna startar nästa vecka i A Coruña. Sepulveda berättade att de förväntar sig flera brister som är typiska med tanke på att det är deras första turnering, men att det kommer att förbättras.

Samtidigt var han förvånad över den stora uppslutningen bland spelarna och antalet registrerade par: 

”Vår kommunikationskampanj var inte den bästa. Det faktum att så många par har anmält sig trots det betyder att vi har lyckats nå ut till spelarna med budskapet och med det vi föreslår”.

Ultimate Padel Tour i A Coruña kommer att innehålla fantastiska spelare som Agustín Gutiérrez, Jessica Castello, Campagnolo, Sofia Araújo och många fler.

Den här artikeln handlar om: