Internationell padel

Juan Martín Díaz om nästa äventyr: ”Jag kommer att fortsätta spela”

ANNONS

En av sportens största, Juan Martin Díaz, har avslutat sin framgångsrika karriär. I en intervju med den spanska tidningen Marca berättar han om beslutet.

Med sina nästan 14 år som världsetta kommer Juan Martin Diaz för alltid att vara en av de främsta referenserna inom världspadeln. Nu har den anmärkningsvärda 30-åriga resan på yttersta världsnivå tagit slut för spanjoren.

Han tar farväl av banan vid 48 års ålder och sätter därmed punkt för en framgångsrik professionell karriär som förvandlat honom till en legendar inom sporten.

— Först och främst för att jag är 48 år gammal och också för att allt gör ont när jag reser mig upp, det är inte samma sak som förut. Ärligt talat spelade jag aldrig padel för pengar, inte heller gjorde jag det för äran att vinna eller vara bäst, jag gjorde det för att det är min passion, min hobby, min sport och mitt jobb, säger han till Marca.

Han fortsätter:

— Jag insåg inte ens när det blev ett jobb, jag gick i skolan och reste från onsdag till söndag och det var något normalt för mig. Sedan kom jag till Spanien, en stor förändring, men jag vägleddes alltid av vad jag gillade och växte tillsammans med sporten.

JMD: ”Jag kommer att fortsätta spela”

I slutet av november tog han farväl av den professionella touren. Men i helgen fick vi åter igen se han på banan när han deltog i Hexagon Cup med Paquito Navarro och Momo Gonzalez

— För tillfället går det bra, och som jag sa häromdagen är detta en gåva till mig. Att få spela i Madrid med mitt folk, i mitt hem och i en så fin turnering är fantastiskt för mig eftersom jag spelade i Mexiko väldigt nervös, det är därför jag inte tar detta som en pension utan som ett tillskott till min karriär. Jag spelade lugnt, även om jag var nervös innan.

Padelkarriären är inte över för JMD. Nu väntar en ny utmaning i USA där han ska få sporten att växa. Legendaren ska även själv spela i den nordamerikanska ligan Pro Padel League. 

— Jag lämnar professionell padel men jag är fortfarande i padel, jag har åkt för att bo i Miami och jag har ett projekt i mina händer som heter Reserve för att hjälpa sporten att växa där. Det är en svår utmaning eftersom jag tar med hela min familj dit, men padel behöver komma in på den amerikanska marknaden. 

Han fortsätter:

— Jag kommer också att fortsätta spela i Padel Pro League, den nordamerikanska ligan, eftersom jag fortfarande tränar nästan på samma sätt som tidigare, fast i Miami är det svårare eftersom det inte finns så många anläggningar.

Den här artikeln handlar om: