Internationell padel

Världsettorna splittas för att ställas mot varandra — vem är starkast?

ANNONS

I dag väntar två riktigt spännande matcher i Hexagon Cup.
Arturo Coello ställs mot Agustin Tapia och Ari Sánchez mot Paula Josemaría.
Vem är starkast?

Under veckan avgörs den första upplagan av HexagonCup. En lagtävling där världsstjärnor gör upp om prestige och stora prispengar. Världsettorna deltar i tävlingen, men inte i samma lag.

Arrangörerna har splittat på de bästa spelarna för att möjliggöra unika matcher. 

Sánchez mot Josemaría

Ari Sánchez och Paula Josemaría spelar tillsammans med varsin supertalang. 

Ari Sanchez har bildat par med 18-åriga Claudia Jensen som ses som en av världens största talanger inom padel. Hon är rankad på en 13:e plats på nya Premier Padel-rankingen och spelade final på World Padel Tour under fjolåret.

Paula Josemaría delar banan med 17-åriga Alejandra Alonso som tog stora kliv på på världstouren under 2023. Vid flera tillfällen lyckades hon tillsammans med sin ordinarie partner Andrea Ustero att besegra världspar. 

Favoriter är Sanchez och Jensen men utmaningen kommer inte bli lätt. Alonso och Josemaría visade upp ett fint spel under gårdagen. Matchen startar kl 15:30 och sänds på Padel-TV.

Tapia mot Coello 

Arturo Coello spelar tillsammans med Coki Nieto och Agustin Tapia med Jon Sanz. Två intressanta par som har bytt partners med varandra. 

Tapia och Sanz har redan spelat en match i turneringen. Under gårdagen förlorade de mot Paquito Navarro och Juan Martin Diaz. En stor överraskning för padelvärlden.

Vilka som är favoriter är svårt att säga på förhand. Men det är helt klart att båda paren vill vinna och visa att de är starkast. Matchen avgörs kl 19:00 och sänds på Padel-TV.

Vem är starkast? Det får vi veta i dag — kanske enda gången spelarna möts mot varandra i år.  


Den här artikeln handlar om: