Premier Padel

Vasquez kan tvingas lägga ner den internationella satsningen: ”Inte fått ihop ekonomin”

ANNONS

Årets säsong av Premier Padel drar i gång om en månad. Nu avslöjar Simon Vasquez problemen med alla kostnader som kommer att bli på den nya touren. 
— Jag vet inte hur man ska få ihop det, säger han i podden ”Padel med proffset och jag”.

Från och med i år kommer en tour att spelas, under namnet Premier Padel och vara styrd av det Internationella Padelförbundet (FIP). Det innebär också en ny världsranking som framförallt är baserad på Premier Padel och FIP-tävlingar men även ett antal WPT-tävlingar. 

I det senaste avsnittet av podden “Padel med proffset med jag” berättar Simon Vasquez om de ekonomiska svårigheterna på den nya touren. 

— Det är Premier Padel-tävlingar du måste spela om du vill ha  en chans att ha en okej ranking. Spelar du inte Premier Padel så är du körd på rankingen. Det spelar ingen roll hur många FIP du spelar, du kommer aldrig komma upp där, säger Simon Vasquez i podden "Padel med proffset och jag".

Han fortsätter:

— Genom att bara spela Premier Padel-tävlingar och ha en träningsbas där du tränar kontinuerligt. Så behöver du en budget på 800 000 minst. 

Vasquez: "Jag vet inte hur man ska få ihop det"

Sammanlagt är 25 spelplatser utvalda i 18 olika länder. Nya spelplatser som Riyadh, Geneve, Bordeaux och Kuwait blir nya spelplatser medan klassiska Valladolid utgår. Spanien får totalt fyra tävlingar. 

Vasquez berättar om kostnaderna för bara de första fyra tävlingarna som kommer att avgöras i Saudiarabien, Qatar, Mexiko och Venezuela.

— Bara flygresor och hotell kommer gå på 60 000 till 70 000 kronor. Det är fyra tävlingar. Vet du hur många tävlingar vi ska spela i år på Premier Padel? Det är 24 stycken. 

Svenska elitspelaren berättar att hans framtid på den internationella touren är osäker. Han överväger att bara spela i Sverige under kommande säsong. Det berättar han i podden:

— Jag vet inte hur man ska få ihop det. Jag själv har inte fått ihop ekonomin så jag vet faktiskt inte själv hur mycket jag kommer spela 2024. 

Han fortsätter:

— Det finns en möjlighet att jag bara spelar i Sverige och får dra mig ur touren. För att just som det ser ut nu så har jag inte täckning för att fortsätta min satsning internationellt. Då får man försöka överleva på annat sätt. 

Lyssna här på avsnittet. 

Den här artikeln handlar om: