FIP-turnering

Efter stora tappet — Spanien får ytterligare en Platinum-tävling

ANNONS

För några veckor sedan kom beskedet att fyra Premier Padel-tävlingar kommer att spelas i Spanien. Det är ett stort tapp för landet som under fjolåret stod som värd för elva WPT-tävlingar.
Nu står det klart att ännu en FIP Platinum-tävling kommer att avgöras i Spanien.

Premier Padels spelschema för 2024 kom under december ut i sin helhet.

Sammanlagt är 25 spelplatser utvalda i 18 olika länder. Nya spelplatser som Riyadh, Geneve, Bordeaux och Kuwait. Spanien får totalt fyra tävlingar, två av dessa i Andalusien där Malaga och Sevilla ligger bra till att få tävlingarna, en i Madrid och sedan Masterfinalen i Barcelona. Det betyder att det inte blir någon Premier Padel-tävling i Menorca. 

Menorca har under de senaste åren varit en klassisk plats för WPT-tävlingar och var även värdstad för Masterfinalen 2020. Men nu blir det ingen Premier Padel-tävling på Menorca.

Det kommer i stället att arrangeras en FIP Platinum-tävling på Menorca. Det presenterade Spanska Padelförbundet under gårdagen:

“Under de senaste fem åren har Menorca varit värd för padeltävlingar på högsta nivå och i år kunde Menorca inte vara ett undantag i kalendern utan var tvungen att ha ett evenemang, säger Spanska Padelförbundets ordförande Ramón Morcillo. 

Han fortsätter:

"Därför har vi från International Padel Federation, Spanish Padel Federation, Padel Federation of the Balearic Islands och Biosport som lokal promotor, arbetat sida vid sida för att göra en tävling på denna nivå till verklighet och vi är övertygade om att det kommer att bli en framgång, både när det gäller organisation och deltagande, som det har varit tidigare”.

FIP Platinum är tävlingskategorin under Premier Padel där mästarna får 200 FIP-poäng. Tävlingen kommer att avgöras mellan 20:e och 14:e oktober. 

Den här artikeln handlar om: