Foto: Studio Padel
FIP RISE

Otrolig dramatik — räddade fyra matchbollar och vann

ANNONS

Adam Axelsson och Daniel Appelgren är klara för kvartsfinal efter fyra räddade matchbollar. Paret stod för stor succé och vann en riktig nagelbitare.

Under helgen avgörs årets första FIP-tävling i Göteborg. Två spelare som deltar är Adam Axelsson och Daniel Appelgren som spelar sin första turnering tillsammans. 

Paret klev in i turneringen under gårdagen och vann första omgången klart med 6-1, 6-2.

I dag väntade åttondelsfinal. En match som skulle bli en riktig nagelbitare där det svenska paret till slut skulle segra. Det var spanskt motstånd i form av 16-åriga Francisco Cabeza och partern Karlos Rodriguez.

Motståndarna vann ett tidigt break och tog ledningen i första set. Appelgren och Axelsson hade setbollar mot sig vid 3-5 och 4-5 men lyckades rädda poängen och ta det inledande setet till ett tiebreak. Setet gick till slut till motståndarna som vann med 8-6. 

Foto: Studio Padel/Linus Endahl

Andra set blev också en jämn och spännande kamp. Svenskarna inledde med att ta ledningen men motståndarna utjämnade till 2-2. Axelsson och Appelgren tog tillbaka ledningen och kunde till slut säkra setet med 6-4.

Det tredje setet blev minst sagt en dramatisk och spännande batalj på centercourten i Göteborg. Motståndarna inledde med att ta en 3-1-ledning och var då närmast platsen i kvartsfinalen. Vid 4-2 i Francisco Cabezas serve avgjordes en viktig Golden Point. Gamet gick till motståndarna och nu såg det tufft ut.

Räddade matchbollar

Men det vara bara ett break som skiljde lagen. Axelsson och Appelgren gjorde precis det de behövde göra och vann break till 4-5 i det tredje setet. Vid det läget klev motståndarna tillbaka på banan och vann fyra raka poäng fram till fyra matchbollar. Men då visade Appelgren och Axelsson en otrolig styrka och räddade samtliga fram till 5-5.

Matchen blev bara mer och mer spännande och till slut var det ett tiebreak som skulle avgöra vilket lag som skulle få spela kvartsfinal i kväll. Starkast i det avgörande läget var Adam Axelsson och Daniel Appelgren som vann med 7-4 i tiebreak. 

Paret räddade fyra matchbollar och säkrade biljetten till kvartsfinalen. I kväll väntar en ny utmaning mot vinnarna i mötet mellan Pablo Figueroa och Viktor Stjern mot Guillermo Collado och Daniel Santigosa.


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: