Foto: Studio Padel/Linus Endahl
FIP RISE

Axelsson/Appelgren pressade tufft motstånd — föll i jämnt avgörande

ANNONS

Adam Axelsson och Daniel Appelgren föll i kvartsfinalen efter en stark insats. Paret pressade spanjorerna Daniel Santigosa och Guillermo Collado till 7-5 i avgörande set. 

Under helgen avgörs årets första FIP-tävling i Göteborg. Två spelare som deltar är Adam Axelsson och Daniel Appelgren som spelar sin första turnering tillsammans. 

Axelsson och Appelgren lyckades vinna sin åttondelsfinal under eftermiddagen efter stor dramatik. Paret räddade fyra matchbollar och vann till slut en spännande match med 6-7, 6-4, 7-6. 

I kvartsfinalen ställdes svenskarna mot spanjorerna Guillermo Collado (84:a på WPT) och Daniel Santigosa (73:a på WPT). Ett tufft motstånd som tog stora steg på världstouren under förra året. Motståndarna besegrade Daniel Windahl och Jose Solano i början av december i en FIP-tävling.

Motståndarna inledde matchen starkt och tog en tidig ledning. Resultatet i första set skrevs 6-3 till spanjorerna. Men matchen skulle inte avgöras i raka set. Axelsson och Appelgren stod för en stor succé i andra set och vann med 6-1.

Ett tredje set avgjorde kvartsfinalen på centercourten i Göteborg. Båda paren var starka i sina egna servegame. Spännande dueller och många långa poäng präglade det sista setet. 

Det var till slut i det sista gamet som spanjorerna lyckades vinna break och vann därmed också matchen. 

Resultatet skrevs 6-3, 1-6, 7-5 till Daniel Santigosa och Guillermo Collado.


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: