Internationell padel

Ny tour presenterad — vill utmana världspadeln

ANNONS

Ultimate Padel Tour.
Det är namnet på en ny tour som satsar på tävlingar i Spanien med stora prispengar och förmånliga erbjudanden för spelarna.
Här är allt vi vet om den nya touren.

Intresset för padeln växer globalt. Fler och fler blir intresserade och vill investera i sporten. Nu har ännu en aktör presenterat en ny tour som ska arrangera majoriteten av tävlingarna i Spanien med över 3 miljoner svenska kronor i prispengar per tävling. 

Den nya touren har fått namnet Ultimate Padel Tour. Totalt ska 15 tävlingar avgöras där tolv av tävlingarna spelas i Spanien. Det kommer att vara lika prispengar i båda klassarna där vinnarna får drygt 130 000 kronor per spelare. Totala prispengar per tävling är nästan 3 200 000 svenska kronor.

De bästa spelarna kommer även att belönas med prispengar i slutet av året beronde på sin ranking. Över fyra miljoner kronor ska delas ut som bonus. Det kommer även att delas ut en bonus till spelare under 21 år som inte är topp 20 på den ”vanliga” rankingen. 

Ny ranking

I varje tävling kommer 48 par att delta där åtta av paren har tagit sig vidare via kval. Touren kommer attt arrangera en Masterfinal i slutet av året där de bästa 16 spelarna deltar. 

Ultimate Padel Tour skriver så här om ranking:

”UPT kommer att välkomna alla spelare, från alla befintliga kretsar, så dess inledande första rankingen kommer att skapas för det första året, med hjälp av de olika rankningar som funnits hittills. Vi förstår att WPT-rankingen är den som är den viktigaste, utan att glömma behovet av att ta hänsyn till FIP- och A1P-rankingarna. Rankingen för 2024 kommer att se ut enligt följande: 60% WPT, 25% FIP och 15% A1P".

Touren skriver även att de kommer att erbjuda ekonomiskt stöd för boende, transfer och resor samt inga bestraffningar om man deltar i andra tävlingar som inte hör ihop med touren.

Personerna bakom detta ska ha stor erfarnhet av internationella företag som Amazon och Netflix. 

Den första tävlingen är planerad i mitten av februari. Men ingen mer information än så är presenterad. Det återstår att se om touren blir verklighet och hur det i så fall påverkar väldspadeln.

Den här artikeln handlar om: