Premier Padel

Summering: Här är världstoppen på herrsidan 2024

ANNONS

Från och med i år kommer Premier Padel att vara den officiella världstouren. Nu är herrparen i toppen bekräftade inför den nya säsongen.
Här är de tio bästa paren.

1. Juan Lebron och Ale Galan

Under hösten spekulerades det friskt om att Galan och Lebron skulle splittras. Men spelarna bestämde sig för att fortsätta tillsammans. Efter en tuff inledning av säsongen så avslutade spelarna säsongen starkt och vann fem av tio titlar från sommaruppehållet. 

Rankingen inför nästa år är fortfarande inte klar men mycket talar för att Lebron och Galan inleder som ettor.

2. Arturo Coello och Agustín Tapia

Arturo Coello och Agustín Tapia inledde säsongen på allra bästa sätt. Paret vann 46 raka matcher och var ostoppbara. Men spelarna hade en tuffare höst och vann ”endast” två tävlingar efter sommaruppehållet. 

I en intervju med La Tercera berättade Tapia om svårigheterna med att hela tiden vara på topp och hitta motivationen. Han berättade att målet för nästa säsong är att “återfå hungern och att kunna behålla den under en längre tid”.

3. Franco Stupaczuk och Martín Di Nenno

Även Franco Stupaczuk och Martín Di Nenno fortsätter tillsammans. Paret vann den första Premier Padel-tävlingen men fick det sedan tufft mot Tapia/Coello under våren. Di Nenno/Stupa lyckades tillslut bryta världsettornas segersvit.

Paret stod för en stark säsong och tog hem totalt sju titlar. 

4. Paquito Navarro och Sanyo Gutiérrez

Paquito och Sanyo kamperade ihop under 2016 och 2017. Paret lyckades vinna åtta titlar tillsammans och utmanade giganterna Fernando Belasteguín och Pablo Lima om segrarna. 

Nu återförenas spelarna för att inleda ett nytt samarbete tillsammans. 

5. Momo González och Federico Chingotto

Momo González och Federico Chingotto inleder också ett samarbete tillsammans. Chingotto avslutade säsongen på allra bästa sätt genom att vinna Masterfinalen med Paquito. Men spelarna bröt efter för att påbörja nya partnerskap. 

Nya partnern Momo González kamperade ihop med flera olika partners under förra säsongen och avslutade året på forehandsidan. Nu återgår han till backhand.

6. Fernando Belasteguín och Lucho Capra

Lucho Capra kamperade ihop med Maxi Sanchez under en stor del av 2023. Nu bildar han par med en annan legendar. Den allra största inom padelvärlden och som ständigt söker efter en vänsterhänt partner.

7. Juan Tello och Álex Ruiz

Spelarna inledde sitt samarbete tillsammans i början av förra året. Parets bästa resultat under förra säsongen blev en finalplats i Málaga. Men Ruiz och Tello har också haft det tufft och fått lämna många turneringar tidigt. De avslutade säsongen som det sjätte rankade paret i World Padel Tour.
 

8. Victor Ruiz och Lucas Bergamini

Victor Ruiz och Lucas Bergamini fortsätter också under den kommande säsongen. Parets bästa resultat blev en semifinalplats i Malmö. Ruiz/Bergamini tog sig till åttondelsfinal och kvartsfinal under majoriteten av tävlingarna. De har en mycket högre FIP-ranking då paret tog sig till Premier Padel-final i Milano 2022. Det återstår att se om spelarna får behålla sin höga position när rankingen för 2024 presenteras.

9. Coki Nieto och Jon Sanz

Jon Sanz och Coki Nieto kamperade ihop under Vienna Open i slutet av maj. Paret stod för framgångsrika resultat och tog sig till en semifinal. Men paret avslutade samarbetet efter bara en turnering tillsammans då Sanz hade fått frågan om att dela banan med Ale Galan. 

Coki Nieto och Jon Sanz återförenades sedan när Juan Lebron återvände till banan. Deras bästa resultat under hösten var en finalplats i Finland. 

10. Javi Garrido och Mike Yanguas

Javi Garrido och Mike Yanguas inleder också ett samarbete. Båda spelarna kamperade ihop med en mängd olika parters under fjolåret. Nu väntar en ny säsong där spelarna kommer att dela banan för att ta ytterligare steg i sina karriärer. 

Rankingen för 2024 är inte klar. Listan ovan baseras på FIP-rankingen för 2023.


Den här artikeln handlar om: