Premier Padel

Momo om nya samarbetet: "Vi bestämde oss efter Masterfinalen"

ANNONS

Momo Gonzalez och Federico Chingotto kommer att spela tillsammans under nästa säsong.
Nu talar Momo ut om samarbetet. 

I september gick Sanyo Gutiérrez och Momo Gonzalez skilda vägar. Detta efter drygt fyra månaders partnerskap. Spanjoren bildade istället par med Javi Garrido. Samarbetet resulterade i att Gonzalez blev tvungen att byta position till forehand-sidan.

Efter säsongen valde även de att gå skilda vägar och nu står det klart att Momo Gonzalez bildar par med Federico Chingotto

— Fede har alltid funnits där, det fanns tillfällen när han bad mig att spela och det inte hände, och tvärtom också. Vi har har varit nära varandra och i år har det blivit verklighet. Jag är väldigt glad, jag ser fram emot det och jag är väldigt exalterad över projektet, säger Momo Gonzalez till Marca

Han fortsätter:

— Vi pratade om att spela någon gång och det var efter Masterfinalen som vi bestämde oss.

”Väldigt stabilt par”

Spelarna kommer att göra sin debut tillsammans på världstouren i slutet av februari när första Premier Padel-tävlingen avgörs. Momo berättar att målet är att ta sig in i topp fyra.

— Vi börjar som det femte paret och det första på kort sikt är att ta oss in i topp-fyra. Vi vill etablera oss, skapa rutiner, vara ett team och sedan kommer resultaten, bit för bit.

Han fortsätter:

— Jag tror att vi kommer att vara ett väldigt stabilt par i försvaret och att vi kan göra bra ifrån oss på banor där bollen går långsammare. Sedan på snabbare banor där offensiven är viktigare kan vi ha vissa problem, men jag är säker på att när vi börjar träna kommer vi att vända dessa svagheter till styrkor.  

.


ARKIV: Gonzales läckra konstslag

Den här artikeln handlar om: