Foto: World Padel Tour
Premier Padel

Gemma Triay efter beskedet om Golden Point: ”Turfaktor”

ANNONS

Från och med nästa år kommer Premier Padel att vara den officiella världstouren. Under den senaste veckan har flera trovärdiga spanska medier rapporterat att Golden Point försvinner nästa år.
Nu uttalar sig Gemma Triay om beslutet. 

Från och med nästa säsong kommer en tour att spelas, under namnet Premier Padel och vara styrd av det Internationella Padelförbundet (FIP). Det presenterade Premier Padels ägare Qatar Sports Investment i ett pressmeddelande tidigare i år där QSI kommunicerade uppköpet av World Padel Tour.

En del förändringar kommer att ske och vissa strukturer kommer att bibehållas från World Padel Tour. En av förändringarna som väntas ske är att Golden Point försvinner. Det rapporterar både Marca och Relevo.

Nu uttalar sig Gemma Triay om beslutet: 

— Spelarna har mycket att säga till om i detta avseende med Premier. Vi genomförde en omröstning bland spelarna och det visade sig att vi fortfarande vill ha ”fördel”. Jag är för ”fördel” just nu. Jag förstår att för publiken är Golden Point mer attraktivt, det är mer spännande, säger hon till Marca

Hon fortsätter: 

— Om jag tänker på det som spelare så gillar jag det inte riktigt. Det gör det hela ännu jämnare, och det blir en turfaktor där vad som helst kan hända. Med "fördel" måste du vinna två poäng i rad. För mig är det mer rättvist, det är den bästa spelaren som vinner. Jag gillar "fördel" bättre.

Den nya världstouren kommer att bestå av 25 tävlingar utvalda i 18 olika länder. Nya spelplatser som Riyadh, Geneve, Bordeaux och Kuwait blir nya spelplatser medan klassiska Valladolid utgår. Spanien får totalt fyra tävlingar, två av dessa i Andalusien där Malaga och Sevilla ligger bra till att få tävlingarna, en i Madrid och sedan Masterfinalen i Barcelona. 


Den här artikeln handlar om: