Foto: World Padel Tour
Premier Padel

Paula Josemaría om nästa säsong: ”Padel måste hitta sin plats ”

ANNONS

Från och med nästa år kommer Premier Padel att vara den officiella världstouren. Det kommer innebära flera förändringar.
Nu talar Paula Josemaría ut om nästa säsong.

Från och med nästa säsong kommer en tour att spelas, under namnet Premier Padel och vara styrd av det Internationella Padelförbundet (FIP). Det presenterade Premier Padels ägare Qatar Sports Investment i ett pressmeddelande tidigare i år där QSI kommunicerade uppköpet av World Padel Tour.

Nu talar Paula Josemaría ut om den nya touren:

— Man måste komma ihåg att World Padel Tour har i tio år gjort ett otroligt jobb. Det World Padel Tour har åstadkommit är att visa upp oss för hela världen. Det har ett stort värde. Men det är som med företag, en konkurrens föds och kanske tar bort en bit av grunden. I det här fallet tog de allt, säger hon till El Periódico Extremadura

Hon fortsätter: 

— Premier kan matcha saker och kopiera andra från World Padel Tour, som har gjort det mycket bra. Samtidigt kan de fortsätta att förbättra sig. Vad det kommer att ge dem mest är kontakter, att ta oss till symboliska platser. Det kommer att få oss att växa, mer mot tennis, men padel måste ta sin plats. Många säger att det måste bli som tennis, men det kommer det aldrig att bli. Padel måste hitta sin plats och med tiden skapa dessa symboliska turneringar av Grand Slam-typ.

Paula Josemaría har tillsammans med Ariana Sánchez haft en lysande säsong. Paret har vunnit titel efter titel och varit säsongens stora giganter. 

Josemaría berättar att Premier Padel kommer att förbättra fler saker än det ekonomiska: 

— Tidigare, i damernas lottning, sändes bara två kvartsfinalmatcher. Nu kommer alla att sändas. Och, om möjligt, även de första omgångarna. Det är något som gynnar sponsorerna, som får mer synlighet, och därmed också gynnar spelarna. Detta är bara en idrottslig förbättring bland många som kan göras. Allt handlar inte om ekonomi, även om det är en del av verkligheten. I slutändan blir det mycket resande och många utgifter. Det måste finnas ekonomiskt stöd så att alla de som är med i bilden har råd med det. 

Den nya världstouren kommer att bestå av 25 tävlingar utvalda i 18 olika länder. Nya spelplatser som Riyadh, Geneve, Bordeaux och Kuwait blir nya spelplatser medan klassiska Valladolid utgår. Spanien får totalt fyra tävlingar, två av dessa i Andalusien där Malaga och Sevilla ligger bra till att få tävlingarna, en i Madrid och sedan Masterfinalen i Barcelona. 


ARKIV: Paquito med konstslag utanför buren under Stockholms WPT.
 

Den här artikeln handlar om: