Internationell padel

Galan och Lebrons tränare bryter tystnaden efter beslutet: ”De kommer inte hitta en bättre lösning”

ANNONS

Under de senaste veckorna har det spekulerats friskt om att Galan och Lebron ska splittras. Men tidigare i veckan kom beskedet att paret fortsätter 2024.
Nu talar tränaren Jorge Martínez ut om beslutet.

Juan Lebron och Ale Galan kommer att fortsätta spela tillsammans under nästa säsong. Det meddelade spelarna i måndags på sina sociala medier. Nu talar Jorge Martínez ut om beslutet.

Jorge Martínez är chef för M3-akademin och har varit en viktig del av Galan och Lebrons utveckling under året. Han fick ett ännu större ansvar när stjärnparets tränare Mariano Amat slutade. 

Juan Lebron och Alejandro Galan hade inte en lätt säsong. Båda spelarna drabbades av skador och förlorade förstaplatsen i World Padel Tour till Agustín Tapia och Arturo Coello. Men sedan i augusti har paret varit tillbaka i absoluta toppen och vunnit fem titlar.

— Jag tycker att det har varit en väldigt lovvärd process, även för Galán, som har varit tvungen att förändra och anpassa sitt spel för sin partner. Även från tränarstaben som insisterade och fick Juan att inse att han var tvungen att spela annorlunda, säger Jorge Martínez till Mundo Deportivo.

Han fortsätter:

— De känner sig stärkta, de inser att de är kapabla och det är en av de utmaningar de har satt upp för sig själva inför nästa säsong. Att vara konkurrenskraftiga genom att spela på ett annat sätt.

Tränaren: ”Vi har vår åsikt i frågan”

Under de senaste veckorna har det spekulerats friskt om att Galan och Lebron ska splittras. Jorge Martínez menar på att det bästa för dem var att fortsätta tillsammans som ett par. 

— Vi har vår åsikt i frågan och vi låter dem veta det. Vi har alltid varit för att paret ska fortsätta, att de var tvungna att kämpa för att övervinna de svårigheter de hade och att vi förstod att det bästa för dem på en professionell nivå var att hålla ihop.

Han fortsätter:

— Ur min synvinkel, kommer de inte att hitta en bättre lösning. Tillsammans är de starkare än var och en av dem med en annan spelare separat. Det var det bästa att göra. Andra halvan av året fick dem att växa. Från och med dess har de gått igenom en process, de har varit tvungna att mogna sitt beslut och de har sett att de kan spela och leva tillsammans på ett bra sätt.


ARKIV: Galan och Lebron — vinnare av Swedish Padel Open 2022 i Stockholm.

Den här artikeln handlar om: