Internationell padel

Bela om säsongen: ”Nu börjar jag uppskatta vad jag har gjort”

ANNONS

Säsongen har nått ett slut. Den största inom sporten, Fernando Belasteguin, avslutade året utan en titel. En stor förändring för spelaren som nu börjar värdesätta sina framgångar.

Fernando Belasteguín kliver snart in i sitt sista tävlingsår för karriären. Han kommer att dela banan med Lucho Capra under 2024. Det meddelade spelarna på sina sociala medier.

Men innan han blickar framåt så deltog han i en intervju med den spanska tidningen Marca och berättade om årets säsong.. 

— Jag har inte vunnit en enda turnering och jag har bara spelat en final, och nu börjar jag uppskatta vad jag har gjort. Även förra året när jag vann fyra turneringar med Arturo kunde jag ha tyckt att det inte kändes så mycket, "hur lite jag vann..." kunde jag ha tänkt. Så länge man inte har vunnit en enda inser man inte att det är spektakulärt att vinna fyra på ett år, säger Bela till Marca.

Han fortsätter: 

— Jag kommer att utvärdera den när jag inte spelar längre, och då kommer jag att inse hur lycklig jag har varit och hur lycklig jag har varit 27 år i rad och vunnit minst en. Naturligtvis är detta sportens utveckling, och ju mer du vinner, desto närmare kommer du att förlora. Ingen är oövervinnerlig och man blir inte trött på att vinna, och i mitt fall vinner jag inte mer eftersom jag inte kan. 

Om Bela skulle vinna ännu en titel nästa år så skulle han säkra sin 231:a titel i karriären.


ARKIV: Galan och Lebron — vinnare av Swedish Padel Open 2022 i Stockholm.

Den här artikeln handlar om: