Foto: Erik Vässmar och Padel-TV
Internationell padel

Padel-TV börjar sända den danska touren: ”Spännande att få tackla en ny marknad”

ANNONS

Från och med sommaren 2024 så kommer Padel-TV att sända den danska touren, landslagstävlingar och mästerskap. Under eftermiddagen kom nyheten att bolaget förvärvar rättigheterna från det Danska Padelförbundet.

Padel-TV har under de tre senaste åren sänt padel i Sverige. Nu står det klart att streamingtjänsten utökar sitt sortiment och börjar sända även i Danmark, där padeln växer kraftigt. Det meddelar Padel-TV i ett pressmeddelande under eftermiddagen.

Avtalet mellan Padel-TV och Danska Padelförbundet gäller från och med första juni 2024. 

— Det är fantastiskt roligt och det ska bli spännande att tackla en ny marknad med förväntansfulla padelfans. Med detta avtal dubblerar vi vår marknad och det ligger nära tillhands att skala upp till ytterligare länder. För det är vår tanke att när vi nu väl går utomlands fortsätter vi gärna etablera oss i fler länder, säger Padel-TV:s VD Johannes Thomhave.

Hur kommer det sig att ni väljer just Danmark?

— Med det kommersiella hack i utvecklingen som skett i Sverige, och enbart Sverige, är det befriande att se hur fint padeln växer internationellt. Padeln är världens snabbast växande sport och när vi tittar på omvärlden ligger våra grannländer såklart närmast. Dansk padel går väldigt starkt och har en mycket intressant framtid. Vi har ju också sett många danska padelspelare på SPT under året och deras nivå höjs hela tiden, säger Thomhave.

Han fortsätter: 

— Det känns hedrande och jättekul att få vara med och bygga padeln även i Danmark, då våra rättighetspengar precis som i Sverige kommer gå till att utveckla sporten. Det är fler länder än Danmark som inser hur viktigt pengar är när Sverige plötsligt kunde skicka 24 juniorer till Ungdoms-VM i Paraguay. Att det sedan gick så bra skapade mycket snack om den närmast chockartade padelutvecklingen i ”Suecia”, och där är vi en av pusselbitarna.

Mari Andersson, Jonas Björkman och Dani Dios gästar PTV-studion.

— För Padel-TV som bolag är detta såklart en jättespännande utveckling då vi nu blir internationella. Rättighetsmarknaden kommer ta fart och för oss som insåg detta tidigt gäller det att växla upp snabbt innan de stora drakarna förstår att padel är en fantastisk TV-sport.

”Stor kvalitetshöjning i Danmark”

Padel-TV kommer att ha rätt att sända alla sanktionerade tävlingar från Danska Padelförbundet som deras tour. Nu kommer Padel-TV att rekrytera ett antal personer som kommer att arbeta med de danska sändningarna. 

— Jag vill gärna använda våra producenter och kameramän som vi har i dag och det är tanken att vi kommer att göra det. Men däremot kommer jag behöva rekrytera en dansk programledare, kommentatorer och experter. Så det jobbet börjar nu.

Han fortsätter: 

— Hittills i Danmark har de haft Matchi-TV som ofta är utan scorebord, kommentatorer och ingen studio — och bara en kamera som är ganska svajig. Matchi-TV har gjort det bra och fyllt en funktion men de har ju inte våra ambitioner vad gäller sändningar. Så det blir en stor kvalitetshöjning i Danmark och det är förbundet väldigt glada och stolta över. Tanken är att producera i hög kvalitet med fler kameror, studioexperter och kommentatorer. I Sverige fortsätter vi på samma spår med en del förbättringar fortsatt, men där är vi inte helt klara i dialogen med förbundet.

Avslutningsvis så berättar Padel-TV:s VD att dem kommer att erbjuda två olika abonnemang till danskar och svenskar. 

— Vi kommer att ha separata abonnemang för danska och svenska touren. Danskarna kommer ha ett danskt abonnemang och svenskarna kommer ha ett svenskt. Men vi ska väl också se till att det finns möjlighet att uppgradera för de som vill se ”allt” inklusive landslagen och internationella tävlingar som t ex World Padel League, America vs. Europé. Nästa år kommer ju bjuda på både EM och VM så vi har ett härligt padelår framför oss. 

Padel-TV är för närvarande i förhandlingar med Svenska Padelförbundet om att sända nästa år.  

Den här artikeln handlar om: