Padelaffärer

PDL:s kommentar efter rekonstruktionen: ”Processen är i sin absoluta slutfas”

ANNONS

I torsdags kom beskedet att sju PDL-hallar skulle försättas i konkurs. Nu kommenterar företagets omstruktureringschef & Interim-VD, Carlos-Adrian Lopez, situationen för PadelDirekt.

I slutet av maj kunde PadelDirekt rapportera om att stora delar av PDL United gick in i en rekonstruktion. Efter beskedet började konkurser om olika PDL-hallar komma dagligen under en period.

I torsdags beslutades det att sju PDL-haller till skulle försättas i konkurs. 

Nu kommenterar PDL:s omstruktureringschef & Interim-VD, Carlos-Adrian Lopez, situationen företaget befinner sig i: 

”Det stämmer att det är flera konkurser. Som tidigare är känt genomgår PDL United en omfattande omstrukturering. En ny legal struktur har etablerats och som ett led i den processen har ett antal av de gamla bolagen nu ansökt om konkurs. Detta får ingen materiell påverkan på verksamheten eller på de omkring 30+ anläggningar som vi fortsätter driva och utveckla. Det är enbart två hallar som påverkas”

Han fortsätter:

”Vår bedömning just nu är att det finns goda förutsättningar att hitta långsiktiga förutsättningar även för dessa. Bolagets omstrukturering i stort löper på och processen är i sin absoluta slutfas. Vi ser fortsatt mycket positivt på padeln, både i Sverige och internationellt, och som Europas största padelaktör avser vi spela en aktiv roll i att ta sporten till nästa nivå”.

Den här artikeln handlar om: