Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Paquito och Chingotto klara för final efter jätteprestation

ANNONS

Paquito Navarro och Federico Chingotto är klara för final i Masterfinalen. Paret stod för en jätteprestation och besegrade Agustin Tapia och Arturo Coello i en tresetare.

World Padel Tour har för en sista gång landat i Barcelona för att förgylla staden med padel på högsta nivå. I veckan avgörs World Padel Tours Masterfinal. Det är den sista WPT-tävlingen i historien. Topp 16-spelarna med flest rankingpoäng från 2023 har fått en plats i tävlingen.

Under eftermiddagen avgjordes dagens första herrsemifinal. Världsettorna Agustín Tapia och Arturo Coello ställdes mot Paquito Navarro och Federico Chingotto.

Matchen inleddes jämnt, båda paren visade styrka i sina egna servegame. Vid 4-4 lyckades världsettorna att vinna break och kunde sedan serva hem första set med resultatet 6-4.

Men matchen skulle inte avgöras i raka set. Navarro och Chingotto inledde det andra setet väldigt starkt och plockade gamen fram till en 4-1-ledning. Tapia och Coello påbörjade en comeback men det räckte inte. 

Ett tredje set fick avgöra semifinalen i Barcelona. Navarro och Chingotto upprepade sin tidigare prestationen och tog setet till 4-1. Men Tapia och Coello lyckades utjämna ställningen till 4-4 efter två räddade breakbollar. 

Vid 4-4 vann Paquito Navarro och Federico Chingotto dubbla “Golden Points” och säkrade platsen i finalen. 

Resultatet skrevs: 4-6, 6-4, 6-4. 

I morgon väntar final mot vinnaren i mötet mellan Di Nenno/Stupa och Galan/Lebron. 

 


Arkiv: Coello med makalös räddning: "Det är inte möjligt"
 

Den här artikeln handlar om: