Foto: Privat och Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Välgörenhet

Patric Persson med ny extremlöpning — till förmån för Musikhjälpen

ANNONS

Padelprofilen Patric Persson fortsätter att engagera sig för Musikhjälpen. I år ska han springa från Göteborg till Växjö utan att stanna för övernattning. Det är en sträcka på ungefär 24 mil.

Patric Persson, med egen YouTube-kanal och podcasten “Padel med proffset och jag” fortsätter att bidra till Musikhjälpen. Han har under de senaste åren nästan samlat in en miljon kronor till välgörenhet med sina olika initiativ.

I år väntar en ny extremutmaning. Han ska springa från Göteborg till Växjö utan att stanna för övernattning. En helt otrolig utmaning som han gör tillsammans med Max Pisano.

— Förra året firade jag min födelsedag två dagar in i Musikhjälpen och kände att jag måste göra något mer än bara ha en padelbössa och då kom idéen om att springa från min födelsestad Ystad till Göteborg där jag bor och där musikhjälpen var förra året. 

Han fortsätter: 

— När jag gick i mål träffade jag Max Pisano en rutinerad äventyrare och ultralöpare som också hade sprungit långt för musikhjälpen. Vi har haft kontakten och inför 2023 års upplaga av Musikhjälpen så frågade jag honom om han trodde det var möjligt för mig att springa Göteborg - Växjö utan att stanna för övernattning. Vi började diskutera och han blev så tänd på idéen att han ville följa med. Så föddes årets initiativ.

Känner du dig mer förberedd i år för löpningen än ifjol?

— Ja, jag känner mig lite mer förberedd men jag är inte helt säker på att det är till min fördel. Förra året sprang jag bara med utrustningen jag hade och löste problem på vägen. I år har man hunnit tänka på det lite mer och man vet också vilka demoner man måste vinna mot längs vägen.

Det är en sträcka på totalt 24 mil som väntar för Patric Persson och Max Pisano. Han gör detta för Musikhjälpen där årets tema är att “Ingen ska behöva dö av hunger”. 

— Padel-Sverige har varit med mig i tre år nu och tillsammans har vi samlat in totalt 980 000kr på mina tre år som ”padelprofil” och det visar också på vilket fantastiskt community padel-Sverige är och att vi tillsammans kan göra skillnad. Så känner man att man har råd att skänka kostnaden för ett bollrör så gör det enorm skillnad och har man inget att skänka så bara att dela bössan bidrar också till att andra skänker. Mer än så kan jag inte be om. 

Utmaningen startar på fredag kl 21:00. 

Du hittar bössan ”PP & MAXP PÅ ÄVENTYR här.

Den här artikeln handlar om: