PREMIER PADEL
Foto: Premier Padel
World Padel Tour

Galan och Lebron vann sin första Premier Padel-titel i år

ANNONS

Alejandro Galán och Juan Lebrón kröntes till mästare i Milano efter att ha besegrat Franco Stupaczuk och Martín Di Nenno.
Paret säkrade sin femte titel för i år.

Juan Lebron och Alejandro Galan har inte haft en lätt säsong. Båda spelarna har drabbats av skador och paret har förlorat förstaplatsen i World Padel Tour till Agustín Tapia och Arturo Coello.

Men sedan i augusti har paret verkligen varit tillbaka i absoluta toppen och utmanat om titlarna. I dag säkrade paret ännu en titel, vilket innebär att Galan/Lebron har vunnit fem av åtta titlar sedan sommaruppehållet.

Finalen blev en intensiv och jämn match där spelarna bjöd publiken på en otrolig show. Båda paren var väldigt starka i sina egna servegame.

Första setet fick avgöras i ett tiebreak där Galan och Lebron vann med 8-6. Även det andra setet blev väldigt jämnt. Vid 5-4-ställning hade spanjorerna flera matchbollar men lyckades inte att avgöra matchen.

Setet fick istället avgöras i ett tiebreak där Di Nenno/Stupa var starkast. 

Ett tredje set fick avgöra finalen. Vid 3-3 lyckades Galan/Lebron att vinna break, men ställningen blev utjämnad direkt. Ett tiebrak fick för tredje gången avgöra där Alejandro Galán och Juan Lebrón var starkast och tog hem titeln. 

Resultatet skrevs till: 7-6, 6-7, 7-6. 

Under nästa vecka avgörs Masterfinalen i Barcelona.


ARKIV: Galan och Lebron — vinnare av Swedish Padel Open 2022 i Stockholm.

Den här artikeln handlar om: