Montage: World Padel Tour och Bildbyrån
HexagonCup

Alex Ruiz om att representera Nadals lag: ”En ära att spela för en idol”

ANNONS

I början av nästa år avgörs den första upplagan av HexagonCup. En lagtävling där spelare gör upp om prestige och stora prispengar. I en intervju med den spanska tidningen as berättar Alex Ruiz om hur det känns att vara en del av laget.

Det första Hexagon Cup-evenemanget kommer att hållas i Madrid Arena i Spanien mellan den 31 januari och den 4 februari 2024. Totalt kommer sex lag att delta i tävlingen där varje lag har ett herrpar, ett dampar och ett talangpar som totalt kommer att tävla om drygt 11 miljoner svenska kronor.

Under förra veckan offentliggjorde arrangörerna spelarna till tävlingen och då visade det sig att Alex Ruiz representerar Nadals lag.

— Först och främst är det en ära för mig att representera Nadals lag eftersom det handlar om att spela för en idol, säger Ruiz till as

Han fortsätter:

— Sedan är Hexagon Cup en väldigt attraktiv tävling, som den vi spelade i Dubai i år (WPL), men med unga spelare. Det påminner mig om när jag brukade tävla i lag, för Malaga eller Andalusien, att du skapar olika band med dina lagkamrater, vilket är roligt för både spelarna och fansen, som kan se par i action som de aldrig kommer att se i någon annan typ av tävling.

Rafa Nadal Academy

Herr: Álex Ruiz och Franco Stupaczuk

Dam: Marta Ortega och Gemma Triay

Talang: Guillermo Collado och Daniel Santigosa  

 


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: