Padelgest
Padelaffärer

Första orkansäkra padelbanan är här: ”Kan bli en säkerhetsrisk”

ANNONS

Padelgest har installerat den första och enda orkansäkra padelbanan som kan stå emot vindar på 80 m/s, med en exklusiv panoramadesign. 
Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Banföretaget Padelgest har byggt en helt unik padelbana som ska vara säker mot orkaner. Företaget skriver i ett pressmeddelande att en av anledningarna till konstruktionen är tidigare orkaner.

”Nyligen såg vi de förödande bilderna av förstörelse på Island Padel Jersey Padel Club som drabbades av orkanen Ciaran som nådde vindbyar upp till 56 m/s. Klubben tvingades till en stängning av anläggningen på obestämd tid, även om man var lättad över att inga personskador uppstod. Medvetenheten har ökat med dessa ökande katastrofala händelser i sådana känsliga områden som ligger i utkanten och är utsatta för intensiva stormar, där en padelbana kan bli en säkerhetsrisk”.

Företaget skriver att de samlade ett internationellt team av ingenjörer och tekniker för att bestämma vilket material och vilka metoder som skulle användas för att bygga padelbanan. Det var även viktigt att uppnå detta utan att påverka panoramakvaliteten som finns på padelbanor.

”Detta är en padelbana för framtiden som inte bara tar hänsyn till faktorer bortom design utan också kan erbjuda funktionella lösningar i en föränderlig värld som ständigt utvecklas. Vi måste fokusera på framtiden, på hur vi kan förbättra spelkvaliteten och säkerheten för våra padelspelare som vill uppleva en unik upplevelse.  


ARKIV: Chingotto avslutar galen duell. 

Den här artikeln handlar om: