Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Supertalangerna klättrar på rankingen efter WPT-framgångarna

ANNONS

Tino Libaak och Leo Augsburger stod för en otrolig bedrift i Mexiko och tog sig hela vägen till final. 
Nu har spelarna lyft på rankingen efter succén. 

Tino Libaak, 17 år, och Leo Augsburger, 18 år, har verkligen chockat padelvärlden vid flera tillfällen i år.

I början av året skapade paret rubriker i padelvärlden när de blev det yngsta paret att nå en final i World Padel Tour. Efter sin framgångsrika resa i den sydamerikanska WPT-tävlingen beslutade duon att gå skilda vägar för att samla rankingpoäng.

Men paret återförenades inför hösten för att kampera ihop igen och det skulle resultera i ny succé. För under förra veckan återupprepade supertalangerna bedriften och tog sig till en ny final.

Supertalangerna besegrade världstvåorna Martin Di Nenno och Franco Stupaczuk i lördags och säkrade sin andra final för året.

I finalen blev motståndet för tufft då säsongens giganter, Agustín Tapia och Arturo Coello stod på andra sidan nätet som kunde vinna finalen i raka set. 

Talangernas succé har resulterat i rankinglyft på World Padel Tour. Tino Libaak klättrar åtta placeringar och är ny 25:a i världen. Lagkamraten Leo Augsburger klättar sju placeringar och är 18:e på rankingen.

Det är värt att notera att om Libaak/Augsburger hade vunnit gårdagens final så hade Leo Augsburger fått en plats i Masterfinalen istället för Coki Nieto. Nu kommer argentinaren istället att vara på plats under tävlingen som reserv.


ARKIV: Fin boll Osoro/Iglesias — Josemaria/Sanchez. 

Den här artikeln handlar om: