World Padel Tour

Coello och Tapia säkrade förstaplatsen på rankingen: ”Jag kommer aldrig att glömma detta”

ANNONS

Agustin Tapia och Arturo Coello har minst sagt haft en framgångsrik säsong. Paret har under stora delar av året ostoppbara och vunnit 15 titlar. I lördags säkrade duon även förstaplatsen på rankingen.

Säsongens giganter, Agustín Tapia och Arturo Coello, har vunnit elva WPT-tävlingar och fyra Premier Padel-tävlingar under säsongen. I lördags besegrade laget Alejandro Arroyo och Eduardo Alonso i semifinalen och säkrade förstaplatsen på rankingen. 

— Jag är mållös, sanningen är att jag var ganska nervös i dag. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men framför allt vill jag tacka den mexikanska publiken för deras stöd den här veckan. Det har varit en intensiv vecka, framför allt känslomässigt. Vi visste att om vi tog oss till final i den här turneringen skulle vi matematiskt sett bli ettor, sa Coello till publiken efter vinsten. 

Han fortsätter:

— Det finns många saker som jag tänker på, men framför allt vill jag tacka mina föräldrar för alla ansträngningar de har gjort. Min familj har alltid stöttat mig och alltid funnits där. Även Agus familj har gjort en otrolig insats i år. Båda familjerna har gjort sitt yttersta och har välkomnat oss båda hem för att göra en bra försäsong och gett oss våra bästa förutsättningar. 

Coello: ”Speciellt för mig”

Coello berättade även efter matchen att det var svårt att spela mot sin bästa vän i semifinalen. Paret vann över Alejandro Arroyo och Eduardo Alonso med 6-2, 6-4. 

— I dag är något väldigt speciellt för mig. Jag tror aldrig att jag kommer att glömma detta i mitt liv och jag vill behålla det här minnet för alltid. 

Han fortsätter: 

— Det är också en mycket speciell dag eftersom jag kan uppnå detta resultat med en av mina bästa vänner, Edu, som är som min bror. Det var väldigt svårt att spela mot honom i dag på grund av det enkla faktumet att jag tycker honom väldigt mycket. Han är en väldigt bra person.

I natt säkrade Agustin Tapia och Arturo Coello ännu en titel. Duon vann över Tino Libaak och Leo Augsburger i finalen.

 


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna 

Den här artikeln handlar om: