Montage: World Padel Tour
World Padel Tour

Alayeto-tvillingarna föll i första omgången — nu kan Virseda säkra Masterfinalen

ANNONS

Alayeto-tvillingarna kan ha spelat sin sista match på World Padel Tour tillsammans. Under gårdagen föll paret i första omgången. Nu har Veronica Virseda en bra chans att ta den sista platsen i Masterfinalen.

Inför hösten meddelade Mapi och Majo Alayeto att de lägger skorna på hyllan efter denna säsong. Paret har under många år tillhört den absoluta världstoppen och var tillsammans världsettor så sent som 2019. Totalt sett var paret världsettor under fyra år. 

Paret har under en större del av året haft varsin biljett till Masterfinalen i Barcelona. Men nu kan det förändras. Om Veronica Virseda vinner sin match i kväll så får hon en biljett till finalen.

Veronica Virseda och Claudia Jensen ställs mot Teresa Navarro och Marta Caparrós i dagens viktiga match. 

I så fall skulle det uppstå ett speciellt läge då tvillingarna har lika poäng men bara får en plats. Vid det läget kan det bli så att Lucia Sainz som också saknar partner får välja mellan tvillingarna. 

Arrangörerna i Mexiko valde att tacka av spelarna efter förlusten. Det återstår att se om tvillingarna spelar någon mer WPT-turnering. 

Det är värt att notera att om Patty Llaguno skulle ta sig till final i Mexiko så skulle även hon säkra en biljett till Masterfinalen.


ARKIV: Fin boll Osoro/Iglesias — Josemaria/Sanchez. 

Den här artikeln handlar om: