World Padel Tour

Juan Martin Díaz spelar sin sista professionella turnering i veckan

ANNONS

Det har blivit dags för en av sportens största, Juan Martin Díaz, att lägga racket på hyllan. I veckan spelar han sista professionella turnering. Därmed avslutar ännu en stjärna som har varit med och byggt sporten sin karriär.

Med sina nästan 14 år som världsetta kommer Juan Martin Diaz för alltid att vara en av de främsta referenserna inom världspadeln. I veckan kommer den anmärkningsvärda 30-åriga resan på yttersta världsnivå ta slut för spanjoren.

Han tar farväl av banan vid 47 års ålder och sätter därmed punkt för en framgångsrik professionell karriär som förvandlat honom till en legend inom sporten.

I en tidigare intervju med Mundo Deportivo sa han: 

"Fram till slutet av det här året, om inget oförutsett inträffar, kommer jag att fortsätta spela. Utöver det kommer jag inte att göra det. Dessutom kommer jag att göra allt för att göra det eftersom det alltid är något som stör mig, och jag tror att det är det som frustrerar mig på banan, oavsett om det är med mig själv eller min partner - frustrationen över att inte kunna prestera som jag önskar”.

I veckan han spelar han sin sista professionella turnering. I morgon ställs han och Lamperti mot kvalparet Pablo González och Nicolás Zurita. Vid vinst väntar förmodligen Agustín Gutiérrez och Sanyo Gutiérrez.

I en eventuell kvartsfinal ställs paret förmodligen mot Arturo Coello och Agustin Tapia.  


Arkiv: Otrolig boll

Den här artikeln handlar om: