Montage: World Padel Tour
Internationell padel

Agustín Tapia om säsongen: ”Man måste vara väldigt stark mentalt”

ANNONS

En intensiv säsong börjar närma sig ett slut. I en intervju med La Tercera berättar världsettan Agustín Tapia om säsongen och målet för 2024.

Agustín Tapia och Arturo Coello har vunnit tio WPT-tävlingar och fyra Premier Padel-tävlingar under säsongen. Det har även resulterat i att paret har tagit över förstaplatsen på världsrankingen. I en intervju med La Tercera berättar Tapia om den otroliga säsongen. 

— Från den första dagen vi klev in på banan tillsammans var det som om vi hade känt varandra under en lång tid. Det var sant att det fanns all osäkerhet med vårt samarbete, eftersom ingen visste hur vi skulle spela eller hur vi skulle fungera. Det fanns människor som trodde på projektet och andra som inte gjorde det, säger Tapia till La Tercera

Han fortsätter:

— En vecka innan turneringarna drog igång testade vi att spela matcher och det gick inte så bra, men när första turneringen väl startade var det helt annorlunda. Ärligt talat hade jag inte kunnat föreställa mig att vi skulle göra så här bra ifrån oss.

Tapia: ”Varje vecka gör du samma rutin”

Det har varit en lång säsong med tävlingar nästan varje vecka. Världsettorna inledde säsongen på allra bästa sätt men har haft det lite tuffare under hösten. 

— Varje vecka gör du samma rutin för att spela matcherna, så det är lite tröttsamt. Man måste vara väldigt stark mentalt. Det är svårt för alla att spela så många matcher och så många turneringar, men det är lite svårare för oss eftersom vi har varit utslitna. Tanken är att hitta motivationen match för match, med vetskapen att man kan förlora från första omgången.

Agustín Tapia berättar också att det alltid finns förbättringspotential. Under nästa år hoppas han på färre resor. 

— Man är alltid ute efter att förbättra sig. Jag tycker att vi nådde en väldigt hög padelnivå i vissa turneringar i år, men det svåraste är att komma tillbaka till den hunger vi hade i början av året.

Han fortsätter:

— Jag vet att laget vet att det är lite tröttsamt att resa så mycket, spela alla matcher, lämna hemmet i veckor och vara borta. Men det handlar om är att försöka hitta motivationen. Vårt mål nu är att återfå den hungern och att kunna behålla den under en längre tid, det är väldigt svårt.

Det återstår endast tre tävlingar för året. WPT i Mexiko, Premier Padel i Milano och Masterfinalen i Barcelona.

 


Arkiv: Otrolig boll

Den här artikeln handlar om: