Foto: Bildbyrån
Internationell padel

Världsstjärnan klar för Madrid-tävlingen: ”Älskar att det är lätt att spela”

ANNONS

I början av nästa år avgörs den första upplagan av HexagonCup. En lagtävling där spelare gör upp om prestige och stora prispengar. 
Nu står det klart att tennisspelaren Andy Murray deltar med sitt eget lag.

Det första Hexagon Cup-evenemanget kommer att hållas i Madrid Arena i Spanien mellan den 31 januari och den 4 februari 2024. Totalt kommer sex lag att delta i tävlingen där varje lag har ett herrpar, ett dampar och ett talangpar som totalt kommer att tävla om drygt 11 miljoner svenska kronor.

Under hösten har arrangörerna offentliggjort flera lag och fler väntas presentera. Ett av lagen som kommer att delta är Hexagon Team med Paquito Navarro och Alejandra Salazar. Det är även klart att Rafa Nadal Academy har ett lag i tävlingen samt fotbollsstjärnan Robert Lewandowski.  

Andy Murray: ”Hjälper till att utveckla sporten”

I dag presenterade arrangörerna ännu ett lag i tävlingen med Andy Murray som lagledare:

”Jag är glad över att bli en del av ägandet för ett lag i den första Hexagon Cup. Jag investerade i Game4Padel för några år sedan för att försöka få sporten att växa i Storbritannien - den är redan enorm i Sydamerika, Mellanöstern och delar av Europa”, säger Murray i ett pressmeddelande 

Han fortsätter: 

”Jag älskar det faktum att det är lätt att spela, roligt och socialt, så det kommer att få människor i alla åldrar och förmågor att plocka upp ett racket och ge det en chans. Jag arbetar med mina vänner på AD Global Sports, och tillsammans kommer vi att ha roligt under de närmaste åren när vi bygger upp ett framgångsrikt team och en framgångsrik tävling, samtidigt som vi hjälper till att utveckla sporten."

Tennisspelaren har inte presenterat några spelare i sitt lag men väntas göra det inom de närmaste veckorna.

Den här artikeln handlar om: