Ungdoms-VM
Foto: FIP
Ungdoms-VM

EXTRA: Sverige vann silver i ungdoms-VM

ANNONS

Ungdoms-VM är över för den här gången. Sveriges pojklandslag slutar tvåa efter en imponerande turnering.

Ungdoms-VM 2023 slutade i stor succé för Sverige. Båda svenska lagen har visat upp fantastiska resultat under veckan och tagit stora steg framåt. Sveriges pojklandslag slutar tvåa och får resa hem med silvermedaljer.

Laget inledde turneringen starkt och slutade tvåa i sin grupp efter ett fint gruppspel där man utmanade Argentina till allra högsta nivå om förstaplatsen. Det resulterade i att laget ställdes mot Frankrike i kvartsfinalen där man vann i den avgörande matchen. 

I semifinalen ställdes Sverige mot ett starkt Paraguay. Svenskarna fortsatte att imponera och stod till slut som vinnare av den matchen också. Sveriges pojklandslag säkrade därmed platsen i finalen.

I finalen väntade tuffaste möjliga motstånd: Spanien. 

Det blev en för tuff utmaning för det svenska laget som fick möta ett otroligt starkt motstånd i finalen. Svenskarna var med och utmanade i matcherna men spanjoerna visade upp ett väldigt skickligt spel.

Det svenska pojklandslaget slutar därmed tvåa efter en otroligt bra genomförd turnering. Laget tar stora steg i världspadeln och visar upp sin höga nivå. Resultaten under veckan är också ett otroligt lovande tecken för Sveriges padel-framtid.


Finalen:

P14: Eddi Svensson och William Waldenlöv mot Iago Fuertes och Aaron García: 1-6, 2-6

P16: Ludvig Jönsson och Oliver Hodos mot Juan Zamora och Alejandro Calvo: 1-6, 2-6

P18: Adam Axelsson och Willy Släryd mot David Gala och Guillermo Collado: 2-6, 3-6


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: