Ungdoms-VM
Montage: FIP och Svenska Padelförbundet.
Ungdoms-VM

EXTRA: Sverige klara för VM-final efter stor dramatik

ANNONS

I natt avgjordes en spännande VM-semifinal mellan Sverige och Paraguay. Den avgörande matchen blev en rysare på allra högsta nivå. Till slut var det Sverige som säkrade biljetten till finalen.

Lagmatchen inleddes med P14-bataljen där William Waldenlöv och Eddi Svensson stod för en otroligt stark insats. Paret leverade på högsta nivå och såg till att det svenska laget fick en bra start på semifinalen. 

Waldenlöv och Svensson inledde matchen med att vinna break. Svenskarna utökade sedan ledningen och stod som vinnare av setet med resultatet 6-2. I andra fortsatte det svenska laget att prestera och visade upp ett skickligt spel på banan. Det resulterade i vinst med resultatet 6-2, 6-2. 

En bra start för Sverige som tog sig ett steg närmare den stora finalen.

Sedan var det dags för F16-duon Oliver Hodos och Ludvig Jönsson. Paret fick det tufft ute på banan mot ett otroligt skickligt motstånd som verkligen har imponerat under turneringen i båda klasserna.

Paraguay vann den andra matchen med resultatet 6-0, 6-0 vilket innebar att P18-matchen skulle avgöra semifinalen.

Sista matchen fick avgöra

Den sista matchen kan endast beskrivas som en otrolig rysare. Stämningen var på högsta nivå, dramatiken var på högsta nivå och matchens betydelse var på allra högsta nivå. 

Matchen inleddes med ett break fram och tillbaka. Sedan var paren starka i sina egna servegame även om många 40-40-poäng präglade det första setet. Vid 4-4 hade svenskarna en breakboll men motståndarna stod emot efter stor dramatik. Axelsson och Släryd räddade sedan en setboll i gamet efter.

Bataljen fortsatte att vara jämn och spelarna fick verkligen kämpa för poängen. Vid 6-5 till Paraguay hade laget ännu en till setboll men svenskarna räddade även den och tog matchen till ett tiebreak. 

Det var sedan till slut Paraguay som stod som vinnare av första set efter resultatet 7-5 i tiebreak.

Säkrade andra setet

Men svenskarna gav minst sagt inte upp, utan fortsatte att prestera på hög nivå i andra set. Axelsson och Släryd inledde setet med att vinna break till 2-0, men Paraguay breakade sedan tillbaka.

Det svenska laget stod sedan för en viktig och imponerande prestation och räddade 15-40 underläge till vinst och behöll ledningen. Paret fortsatte att leverera på banan och tog sig fram till setbollar vid 5-3. Men motståndarna lyckades stå emot och vinna break.

Men matchen skulle inte avgöras i raka set. Axelsson och Släryd gick ut på banan efter pausvila och säkrade det andra setet till svenskarnas jubel.

Snöpligt slut

Efter drygt fyra timmar skulle det tredje setet i den avgörande matchen avgöras. 

Motståndarna inledde det tredje setet med att vinna break och ta en 2-0 ledning.

Men matchen fick ett väldigt tråkigt slut då motståndaren Adrian Miranda drabbades av kramp i låret och kunde till slut inte stå upp på banan. Det resulterade i att Sverige vann matchen och säkrade platsen i finalen.

I kväll väntar final mot Spanien för det svenska landslaget. Matchen inleds kl 21:00 svensk tid.


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: