Ungdoms-VM
Foto: Padel Mag TV
Ungdoms-VM

Svenska succén fortsätter i VM — pojklandslaget klara för semifinal

ANNONS

Ungdoms-VM pågår i allra högsta grad. Under kvällen stod Sverige för en stark prestation och besegrade Frankrike i kvartsfinalen.
Nu väntar semifinal.

Succén i ungdoms-VM fortsätter. 

Under eftermiddagen stod flicklandslaget för en imponerande prestation och besegrade Frankrike i kvartsfinalen. Några timmar senare lyckades även pojklandslaget att uppnå den prestationen. 

Sverige pojklandslag slutade tvåa i sin grupp efter ett fint gruppspel där man utmanade Argentina till allra högsta nivå om förstaplatsen. Det resulterade i att laget ställdes mot Frankrike i kvartsfinalen som slutade etta i sin grupp.

Bra start på lagmatchen

Lagmatchen inleddes med P14-bataljen där William Waldenlöv och Eddi Svensson fixade en bra start för Sverige. Svenskarna inledde matchen otroligt starkt och vann första set klart. Men parat tappade det andra setet vilket resulterade i en tresetare

I det avgörande setet vann Waldenlöv och Svensson ett viktigt break vid 3-3 och stod tillslut som segrare med resultatet: 6-1, 2-6, 6-3. En viktig seger för svenskarna som tog sig ett steg närmare semifinalen.

I den andra lagmatchen ställdes F16-duon Oliver Hodos och Victor Forsberg mot Frankrike. Matchen blev otroligt jämn där det var små marginaler som tillslut avgjorde. Svenskarna förlorade första set, men stod för en stark comeback och tog matchen till en tresetare.

I det avgörande setet vann svenskarna ett viktigt break till 4-2 men motståndarna utjämnade ställningen till 4-4. Sedan var det små marginaler som avgjorde. Det franska laget vann break till 6-5 och kunde sedan serva hem matchen med resultatet: 6-4, 4-6, 7-5.

P18-matchen avgjorde 

Det var den sista lagmatchen mot Frankrike som fick avgöra mötet. Adam Axelsson och Willy Släryd klev ut på banan för att försöka kvalificera Sverige till ännu en semifinal. Det svenska laget inledde matchen med att vinna break och dominerade på resultattavlan i första set.

Paret fortsatte att leverera på banan i det andra setet och stod till slut som segare med resultatet 6-1, 6-2. Detta innebär att även det svenska pojklandslaget är klara för semifinal.

I dag väntar semifinal mot Paraguay.  


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: