Ungdoms-VM
Foto: FIP
Ungdoms-VM

Argentina för tufft — svenska flicklandslaget föll i semifinalen

ANNONS

Sverige har verkligen imponerat i ungdoms-VM och stått flera starka prestationer.  
Men semifinalen blev en för tuff utmaning för det svenska flicklandslaget när Argentina stod på andra sidan nätet. 

Sveriges flicklandslag vann sin grupp efter ett väl genomfört gruppspel med full pott i poäng. I kvartsfinalen ställdes laget mot Frankrike där man vann i den avgörande matchen. 

Det betydde att laget ställdes mot stornationen Argentina i semifinalen. Motståndarna slutade tvåa i sin grupp efter att ha förlorat klart mot Spanien i gruppspelet. 

Lagmatchen inleddes med F14-bataljen där Elma Misanovic och Emily Shabacker ställdes mot Argentina. Motståndarna visade sig otroligt starka på banan och släppte inte många game. Resultatet skrevs 6-2, 6-0 till Argentina.

Sedan var det dags för F16-duon Eliza Bosson och Juni Sjöland som spelade för att ta mötet till en avgörande match. Men det var ingen lätt utmaning. Motståndarna vann första set med 6-1 och hade tre matchbollar vid 5-2. 

Men Sjöland och Bosson påbörjade en comeback och vann två raka game till en 4-5-ställning. Det argentinska laget fick sedan nya matchbollar och då blev det för svårt. Resultatet skrevs 6-1, 6-4.

Svenska flicklandslagets resa fortsätter i morgon med bronsmatch mot Italien som förlorade sin semifinal mot Spanien tidigare i dag.  


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: