Montage: World Padel Tour
World Padel Tour

Veronica Virseda jagar en plats i Masterfinalen — så får hon biljetten

ANNONS

Det återstår bara en WPT-tävling innan den prestigefyllda Masterfinalen ska avgöras. Veronica Virseda är endast 45 poäng från en biljett till tävlingen. 
Så här kan hon säkra platsen i tävlingen.

I december avgörs den sista WPT-tävlingen i historien, i alla fall den sista tävlingen med Damms koncept. Premier Padel tar över världstouren från och med nästa år efter uppköpet som presenterades i augusti. 

Den sista tävlingen blir Masterfinalen i Barcelona. Under årets tävlingar samlar spelarna ihop poäng till WPT-racet för att sedan försöka kvalificera sig till den prestigefyllda tävlingen. Topp 16-spelarna med flest rankingpoäng från 2023 får en plats i tävlingen.

Nu återstår endast World Padel Tour-tävlingen i Mexiko innan biljetterna ska delas ut till Masterfinalen. I herrklassen är det nästintill klart om inte något otroligt oväntat skulle ske. Men i damklassen lever kampen till allra högsta grad.

Inför den sista tävlingen har Alayeto-tvillingarna de två sista platserna i racet men Veronica Virseda är endast 45 poäng från en biljett till tävlingen. 

Det betyder att om Verónica Virseda och Claudia Jensen tar sig längre i tävlingen än Alayeto-tvillingarna så får Virseda en plats i Masterfinalen.

Kan behöva välja spelare

I så fall skulle det uppstå ett speciellt läge då tvillingarna har lika poäng men bara får en plats. Vid det läget kan det bli så att Lucia Sainz som också saknar partner får välja mellan tvillingarna. 

Det är värt att notera att Masterfinalen blir "Mapi" Alayeto och "Majo” Alayeto sista tävling eftersom tvillingarna lägger ner sina professionella karriärer efter säsongen.  


ARKIV: Fin boll Osoro/Iglesias — Josemaria/Sanchez. 

Den här artikeln handlar om: