Ungdoms-VM
Foto: Svenska Padelförbundet
Ungdoms-VM

Stor succé för flicklandslaget — till semifinal i VM

ANNONS

Ungdoms-VM pågår för fullt i Paraguay. Under eftermiddagen stod Sverige för en stark prestation och besegrade Frankrike i kvartsfinalen.
Nu väntar semifinal.

Sveriges flicklandslag vann klart över Chile under gårdagen och säkrade därmed gruppsegern efter ett väl genomfört gruppspel med full pott i poäng. I dag väntade kvartsfinal mot Frankrike som slutade tvåa i sin grupp. 

Lagmatchen inleddes med F14-bataljen där Elma Misanovic och Emily Shabacker lyckades vända och vinna matchen med resultatet 3-6, 6-3, 6-4. En viktig vinst för Sverige som tog sig ett steg närmare semifinalen. 

I den andra lagmatchen förlorade Juni Sjöland och Zoe Andersson en tuff tvåsetare med 3-6, 5-7. 

Det betydde att F18-matchen skulle avgöra lagmatchen. Hilma Sederlin och Ella Ho klev ut på banan för att försöka säkra biljetten till semifinalen. Det svenska laget inledde första set väldigt starkt och vann game på game till resultatet 6-1. 

Det andra setet blev jämnare på resultattavlan men Sederlin och Ho lyckades vinna ett viktigt break och stod tillslut som segrare. Resultatet i den avgörande matchen skrevs till: 6-1, 6-4.

Det betyder att Sveriges flicklandslag spelar semifinal under morgondagen. Väl där möter det svenska laget vinnaren mellan Argentina och Portugal.  


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: