Montage: FIP och Padelteamsweyouth
Ungdoms-VM

Ungdoms-VM: Två jätteprestationer av Sverige i gruppspelet

ANNONS

Ungdoms-VM pågår för fullt i Paraguay. Sveriges lag stod för två imponerande prestationer i andra gruppomgången. Flicklandslaget vann över Brasilien efter en otrolig comeback och pojklandslaget hade matchboll mot Argentina.

Sveriges flicklandslag ställdes mot Brasilien i andra gruppomgången. Ett spännande möte mot en nation som besegrade Sverige efter stor dramatik i senior-VM i fjol. Men nu var det dags för ungdomslagen att ställas mot varandra.

F16-duon Juni Sjöland och Zoe Andersson inledde matchomgången mot Brasilien. Paret stod för en nästintill osannolik vändning som senare skulle resultera i seger. Paret vände 2-6, 0-5 till seger med 7-5 i andra set och sedan 6-2-vinst i avgörande. 

Sedan var det dags för F18-duon Tea Hylander och Ella Ho. Första set blev jämnt mellan lagen och ett tiebreak fick avgöra där motståndarna tillslut vann. Men Hylander och Ho stod för en stark prestation och vände och vann i tredje set med resultatet 6-7, 6-3, 6-4. 

Sverige vann därmed mötet över Brasilien. Siffrorna skrevs 2-1 till Sverige då Brasilien lyckades vinna F14-matchen. En stark prestation av Sveriges flicklandslag som ställs mot Chile under kvällen i sista gruppomgången.

Vann första matchen mot Argentina

Sveriges pojklandslag ställdes mot stornationen Argentina i andra gruppomgången. Ett av de tuffaste motstånden man kan få möta i mästerskapet. Men Sverige gjorde det bra, riktigt bra.  

I första matchen avgjordes P16-bataljen. Alfons Lopez och Victor Forsberg inledde mötet otroligt starkt. Paret vann matchen i raka set över Argentina med siffrorna 7-6, 7-5. En otroligt häftig och stark seger för det svenska laget.

I andra matchen ställdes P18-duon Adam Axelsson och Willy Släryd mot Argentina. Motståndarna inledde matchen starkt och vann första set med 6-1. Men matchen skulle inte avgöras i raka set. Axelsson och Släryd fick med sig en bra start i andra set och tog hem setet med 6-3.

Ett tredje set fick avgöra P18-mötet. Det tredje setet blev jämnt på resultattavlan. Vid 5-4 hade Sverige två matchbollar men argentinarna lyckades stå emot och utjämna ställningen till 5-5,

Motståndarna vann sedan två raka game och tog hem den andra gruppmatchen med resultatet 1-6, 6-3, 7-5.

Tresetare fick avgöra

P14-matchen fick avgöra det intensiva mötet. William Waldenlöv och Eddi Svensson klev ut på banan med en dramatisk stämning i publiken. 

Motståndarna inledde första set starkt och tog hem setet med 6-2. Men svenskarna gav inte upp utan stod för en stark prestation och tog hem andra delen av matchen med 6-3. Ett tredje set fick avgöra gruppmatchen mot Argentina.

Motståndarna fick en bra start på setet och tog tillslut hem matchen med 6-3 i avgörande.

Sverige förlorar gruppomgången men står för en otroligt stark prestation där man pressar stornationen Argentina. Helt klart ett bra tecken för framtiden. I kväll väntar den sista gruppspelsmatchen där pojklaget ställs mot Egypten.


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: