Montage: Bildbyrån och FIP
Internationell padel

Superstjärnan klar för tävlingen i Madrid: ”Jag har fått padelfeber”

ANNONS

I början av nästa år avgörs den första upplagan av HexagonCup. En lagtävling där spelare gör upp om prestige och stora prispengar. Nu står det klart att fotbollsproffset Robert Lewandowski deltar med sitt eget lag.

Det första Hexagon Cup-evenemanget kommer att hållas i Madrid Arena i Spanien mellan den 31 januari och den 4 februari 2024. Totalt kommer sex lag att delta i tävlingen där varje lag har ett herrpar, ett dampar och ett talangpar som totalt kommer att tävla om drygt 11 miljoner kronor.

Under hösten har arrangörerna offentliggjort flera lag och fler väntas presentera. Ett av lagen som kommer att delta är Hexagon Team med Paquito Navarro och Alejandra Salazar. Det är även klart att Rafa Nadal Academy har ett lag i tävlingen, men inga spelare är presenterade. 

”Största sporten efter fotboll”

I dag presenterade arrangörerna ännu ett lag i tävlingen med Robert Lewandowski som lagledare:

"Padel är den största sporten i Spanien efter fotboll och eftersom jag bor och spelar här har jag fått padelfeber, säger Lewandowski. 

Han fortsätter: 

‍"När jag blickar framåt ser jag många möjligheter. Padel kommer att växa ännu mer runt om i världen. Jag hörde talas om Hexagon Cup och älskade konceptet med att locka lagägare från olika sporter. Det här är min chans att ta min passion för sport till nästa nivå. Skapandet av RL9-teamet är ett spännande steg för mig. Jag är glad över att få ansluta mig till padelgemenskapen, och jag är nu fast besluten att värva de bästa spelarna och skapa vad jag hoppas kommer att bli ett mästerskapsvinnande lag".

Fotbollsproffset har inte presenterat några spelare i sitt lag men väntas göra det inom de närmaste veckorna.

Den här artikeln handlar om: