Padelansvarlig Alen Putes, Oslo Tennisarena, 3.10.23.
Internationell padel

Norge har valt riktning — padeln blir en del av tennisförbundet

ANNONS

I går kom nyheten att Norges tennisförbund byter namn till norska tennis- och padelförbundet. Det meddelade förbundet i ett pressmeddelande. 

Intresset för padel blir bara större och större i en mängd länder runt om i världen. Det betyder också att länderna behöver välja riktning när det kommer till förbundsfrågor. I Sverige finns det både ett padelförbund och ett tennisförbund. Men vissa länder har valt att ha ett förbund som representerar båda sporterna.

Nu har Norge valt sin riktning.

Under gårdagen kom nyheten att tennisförbundet blir norska tennis- och padelförbundet.

”Norska Tennisförbundet grundades 1909 och har varit ett specialidrottsförbund i 114 år. Förbundsmötets beslut är därför ett vägskäl och en tydlig signal om att padel är en 100% integrerad gren i förbundet. Namnnbytet kommer att vara viktigt för alla som redan spelar eller vill börja spela padel. Nu kan ingen vara osäker om vilket förbund sporten tillhör”, säger generalsekreterare i förbundet Aslak Paulsen.

Det står även i pressmeddelandet att Alen Putes anställdes tidigare i höstas för att arbeta med padel i förbundet. Han säger så här om sporten:

”Jag blev direkt biten av ”padelfebern” och spelar så ofta jag har möjlighet. En av fördelarna med padel är att det är relativt lätt att komma upp i en nivå där man får bra motion och har trevligt tillsammans med andra”.

Han fortsätter:

”Vi har en stark medlemstillväxt och har redan haft både dam- och herrlandslag i internationella tävlingar. Vi har också arrangerat en internationell FIP Rise-turnering i Drammen. Ett av målen är att få fler barn och ungdomar att börja spela padel. Jag ser mycket fram emot att arbeta med den fortsatta utvecklingen”.

För att namnbytet ska kunna genomföras krävs det att Norges idrottsstyrelse godkänner namnbytet. Det väntas ske på ett kommande möte i slutet av november.  


ARKIV: Fin boll Osoro/Iglesias — Josemaria/Sanchez. 

Den här artikeln handlar om: