Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Mike Yanguas om Masterfinalen: ”Troligtvis kommer jag att spela med honom”

ANNONS

Det återstår bara en WPT-tävling innan den stora och prestigefyllda Masterfinalen avgörs. I en intervju med den spanska tidningen Marca berättar Mike Yanguas om vem han förmodligen kommer att spela tävlingen med.

I december avgörs den sista WPT-tävlingen i historien, i alla fall den sista tävlingen med Damms koncept. Premier Padel tar över världstouren från och med nästa år efter uppköpet som presenterades i augusti. 

Den sista tävlingen blir Masterfinalen i Barcelona. Under årets tävlingar samlar spelarna ihop poäng till WPT-racet för att sedan försöka kvalificera sig till den prestigefyllda tävlingen. Topp 16-spelarna med flest rankingpoäng från 2023 får en plats i tävlingen.

Mike Yanguas är för närvarande på en 15:e plats i racet och det ska mycket till för att han inte ska kvalificera till Masterfinalen. Men hans partner Fernando Belasteguín kommer att missa tävlingen då han saknar poäng. Den argentinska legenden missar också WPT-tävlingen i Mexiko på grund av skadeproblem och har därmed ingen chans att ta den sista platsen.

Det betyder att Mike Yanguas kommer att behöva bilda ett nytt lag. Sanyo Gutiérrez står också utan partner så mycket tyder på att det blir Yanguas och Gutiérrez som delar banan under Masterfinalen. 

— Vi kommer att prata om det veckan innan, och troligtvis kommer jag att spela med Sanyo. Jag har faktiskt redan sagt åt honom att öva på rullon (ett slag) till gallret från backhandsidan. Jag skulle ha varit väldigt glad över att spela med Bela, för att vara ärlig, i hans hus... han behandlar mig verkligen bra där och gör otroliga frukostar till mig. Om det är min tur att spela med Dani (Sanyo) kommer jag att bli väldigt glad eftersom han är en fantastisk spelare, säger Yanguas till Marca

Masterfinalen avgörs 14-17 december.


ARKIV: Galan och Lebron — vinnare av Swedish Padel Open 2022 i Stockholm.

Den här artikeln handlar om: