WORLD PADEL TOUR MALMÖ
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Mästare i Malmö — säkrade fjärde titeln: ”Det är väldigt känslosamt”

ANNONS

Bea González och Delfi Brea kröntes till mästare i Malmö efter att ha besegrat Alejandra Salazar och Sofia Araujo.
Paret säkrade sin fjärde WPT-titel för i år.

Under förmiddagen avgjordes damfinalen av World Padel Tour Malmö Open. Turneringens två bästa par hade stått för imponerande resultat och säkrat biljetterna till den avgörande matchen.

Alejandra Salazar och Sofia Araujo besegrade världsettorna, Paula Josemaria och Ariana Sánchez, under gårdagen och kvalificerade sig till sin andra WPT-final tillsammans. I finalen ställdes den spansk-portugisiska duon mot Bea Gonzalez och Delfi Brea som jagade ännu en titel i år.

Finalen

Matchen inleddes jämnt där båda paren var starka i sina servegame. Det var först vid 5-4-ledning som González/Brea lyckades vinna break och vann därmed den första delen av matchen. 

González/Brea inledde det andra setet starkt och tog en 3-1-ledning men den spansk-portugisiska duon lyckades utjämna ställningen. Stora delar av matchen präglades av långa bollar där båda paren fick kämpa för att avgöra. 

Vid 4-3-ledning i andra set lyckades González/Brea att vinna break efter en spännande “Golden Point” och kunde sedan serva hem titeln med resultatet 6-4, 6-3.

— Det är väldigt känslosamt, det är en lång säsong och vi är i slutet av den. Vi är trötta efter alla resor och allt annat. Men vi är verkligen glada för den här segern idag, sa Brea till Viaplay efter vinsten.


ARKIV: Galan och Lebron — vinnare av Swedish Padel Open 2022 i Stockholm.

Den här artikeln handlar om: