World Padel Tour

Galan och Lebron med besked — vann titeln i Malmö

ANNONS

Alejandro Galán och Juan Lebrón kröntes till mästare i Malmö efter att ha besegrat Franco Stupaczuk och Martín Di Nenno.
Paret säkrade sin fjärde WPT-titel för i år.

Juan Lebron och Alejandro Galan har inte haft en lätt säsong. Båda spelarna har drabbats av skador och paret har förlorat förstaplatsen på världsrankingen till Agustín Tapia och Arturo Coello.

Men sedan i augusti har paret verkligen varit tillbaka i absoluta toppen och utmanat om titlarna. I dag säkrade paret ännu en titel, vilket innebär att Galan/Lebron har vunnit fyra av sex titlar sedan sommaruppehållet.

Paret vann inte bara titeln utan de visade även sin dominans på banan under turneringen.

I semifinalen vann Galan/Lebron klart över Tapia/Coello med 6-2, 6-1. Ett resultat som talar för sig. I finalen vann duon över Di Nenno/Stupaczuk med 6-3, 6-4.

Galan/Lebron inledde finalen väldigt bra och vann break. Paret behöll ledningen genom hela setet och kunde sedan säkra den första delen av matchen. 

I andra set vann paren sina servegame inledningsvis. Vid 4-3-ledning till Di Nenno/Stupaczuk hade paret fyra breakbollar och hade därmed chansen att ta kontroll över setet. Men Galan/Lebron stod emot och tog sedan själva ledningen, vilket resulterade i seger.

Nu återstår WPT-tävlingen i Mexiko och sedan Masterfinalen.


ARKIV: Galan och Lebron — vinnare av Swedish Padel Open 2022 i Stockholm.

Den här artikeln handlar om: