WORLD PADEL TOUR MALMÖ
World Padel Tour

Ruiz och Bergamini till första semifinalen för säsongen

ANNONS

Den spansk-brasilianska duon har stått för flera imponerande prestationer och är nu klara för semifinal i Malmö. Det är första gången paret tar sig till semifinal för säsongen.

Lucas Bergamini och Victor Ruiz stod tidigare i höstas för en jätteprestation när laget besegrade säsongens giganter, Arturo Coello och Agustin Tapia. En bedrift få har lyckats med under säsongen. 

Det spansk-brasilianska laget fortsätter att imponera i Malmö. För det är inte ofta två spelare utanför topp 30 kvalificerar sig till semifinal i World Padel Tour. Men det har just Lucas Bergamini (39) och Victor Ruiz (35) gjort i dag.

Duon inledde tävlingen väldigt starkt och besegrade Jon Sanz och Coki Nieto med 6-3 i avgörande set. 

Vann i raka set

I dag väntade kvartsfinal för paret mot Juanlu Esbri (31) och Lucas Campagnolo (23). 

Bergamini och Ruiz inledde matchen väldigt starkt och vann ett tidigt break. Paret visade upp ett skickligt spel på banan och stort självförtroende. Det resulterade i att de vann första set med 6-3.

Andra set blev också en spännande batalj på centercourten i Malmö. Bergamini och Ruiz lyckades vinna break till 3-2 och hade senare i matchen två matchbollar, men Esbri och Campagnolo utjämnade ställningen till 5-5. 

Lucas Bergamini och Victor Ruiz vann sedan två raka game och säkrade biljetten till semifinalen med resultatet 6-3, 7-5. 

— För att vinna en match i kvartsfinalerna måste vi spela perfekt. I dag gör vi en bra match, säger Lucas Bergamini till Viaplay. 

I morgon väntar semifinal mot vinnaren i mötet mellan González/Garrido och Stupaczuk/Di Nenno.


ARKIV: Galan och Lebron — vinnare av Swedish Padel Open 2022 i Stockholm.

Den här artikeln handlar om: