Foto: Premier Padel
Internationell padel

Mike Yanguas om säsongen och samarbetet med Bela

ANNONS

Mike Yanguas har under en stor del av året kamperat ihop med Fernando Belasteguín. I en stor intervju med den spanska tidningen Marca berättar spelaren om samarbetet och säsongen.

Mike Yanguas har under året kamperat ihop med flera olika partners. Tillsammans med Momo Gonzalez lyckades han vinna Reus Open i april. Men paret bröt kort därefter för att inleda nya samarbeten och det var då legendaren Fernando Belasteguín ringde.  

”Det var en konstig dag, jag spelade åttondelsfinal med Momo i Granada, vi hade (dagen innan) slagit Ruiz och Bergamini och spelat en fantastisk match och innan jag gick ut på banan (vid åttondelsfinalen) berättade Momo att Sanyo hade ringt honom. Jag förstod honom väldigt bra men det är sant att det var en konstig känsla”, säger Yanguas till Marca.

Han fortsätter:

”Vi förlorade, jag blev ledsen på grund av förlusten men på eftermiddagen ringde Bela mig och då försvann det snabbt. Jag brukade se honom på TV när jag var liten, under hans tid med Juan Martin, och att inse att han ringer dig för att spela med honom — det är en unik känsla”. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Yanguas berättar vidare för tidningen att han såg samarbetet som utmaning:

”När Bela ringer dig är det första du tänker att du måste ändra på saker för att få det att fungera. Jag tog det som en utmaning, väldigt motiverad, naturligtvis, och från första stund sa jag till min far att jag måste göra det mesta av det. Vi har spelat några väldigt bra matcher, men nivån på Coello/Tapia och Superpibes (Di Nenno/Stupa) har varit enastående”. 

Laget har som bäst tagit sig till semifinal under året på World Padel Tour. Yanguas berättar att de kommer väldigt bra överens och har väldigt kul även på sidan av banan. 

”Jag kom redan väldigt bra överens med honom innan vi började spela tillsammans, vi hade en väldigt bra kemi, och i hans hus med sin nära omgivning är han fantastisk. Han är en fantastisk far, en fantastisk make, väldigt ansvarsfull. Han tar även väl hand om mig, han har alltid allting redo för mig när jag besöker honom. Varje gång jag åker till Barcelona har vi jättekul, vi skrattar hela dagen, vi skämtar — det är jättekul”.  

I skrivande stund befinner sig Mike Yanguas i Sverige och spelar WPT-tävlingen i Malmö. Han spelar tävlingen med Pablo García då Bela återhämtar sig från en skada. Paret lyckades vinna första omgången och ställs mot Galan/Lebron i dag.

 


ARKIV: Galna bollen: "Publiken i Menorca är i extas"

Den här artikeln handlar om: