WORLD PADEL TOUR MALMÖ
Foto: Bildbyrån
World Padel Tour

Windahl/Vasquez pressade världsstjärnorna — fick avgöras i tresetare

ANNONS

Daniel Windahl och Simon Vasquez stod för en stark prestation i Malmö.
Svenskarna pressade femteseedade Juan Tello och Alex Ruiz.

MALMÖ ARENA

Under veckan avgörs årets padel-höjdpunkt på svensk mark: Malmö Padel Open. 

Sist ut av wildcard-paren var Daniel Windahl och Simon Vasquez. Paret hade fått en mardrömslottning och ställdes mot femteseedade Juan Tello och Alex Ruiz i sextondelsfinalen. 

Det svenska laget inledde matchen bäst och vann ett tidigt break. Paret fortsatte att imponera framför hemmapubliken och utökade sedan sin ledning till 5-2 efter ytterligare ett vunnet break. Daniel Windahl och Simon Vasquez kunde sedan serva hem första set med resultatet 6-2.

Fick avgöras i tresetare

Svenskarna fortsatte sin succé i inledningen av andra set och bröt motståndarnas serve. Men Tello och Ruiz breakade tillbaka och tog en 3-1-ledning. Windahl och Vasquez hade chansen att utjämna ställningen till 3-3 men lyckades inte. 

Det spansk-argentinska laget misslyckades att serva hem setet vid 5-3 då svenskarna stod emot och vann break. Men Tello och Ruiz lyckades sedan avsluta setet i gamet efter med resultatet 6-4.

Ett tredje set fick avgöra den spännande bataljen i Malmö Arena. Tello och Ruiz inledde den avgörande delen med att vinna break. Motståndarna utökade sedan sin ledning till 4-0. Svenskarna lyckades därefter att vinna två raka game till 2-4-underläge. 

Efter nästan två timmars spel var det till slut Juan Tello och Alex Ruiz som slog in matchbollen med resultatet 2-6, 6-4, 6-2. 

En förlust i dag men helt klart en stark prestation av svenskarna.


ARKIV: Galna bollen: "Publiken i Menorca är i extas"

Den här artikeln handlar om: