WORLD PADEL TOUR MALMÖ
Montage: Johan Nilsson och Bildbyrån
World Padel Tour

Björk/Behram utmanade motståndarna i Malmö — föll i tresetare

ANNONS

I dag inleddes WPT-äventyret i Malmö. Linnea Björk och Ajla Behram stod för en imponerande inledning i sextondelsfinalen och vann set men det räckte inte hela vägen.

MALMÖ ARENA

Under veckan avgörs årets padel-höjdpunkt på svensk mark: Malmö Padel Open. Det är tredje året i rad tävlingen besöker staden. Åtta svenskar har fått wildcard till huvudturneringen och samtliga kliver in i Malmö Arena i dag. 

Först ut var Linnea Björk och Ajla Behram som ställdes mot María Del Carmen Villalba (42) och Ana Fernández (51). 

Matchen inleddes med en "Golden Point". Motståndarna hade chansen att ta ledningen direkt. Men Björk och Behram stod emot och lyckades vinna den viktiga poängen. Sedan imponerade det svenska laget stort och utökade sin ledning till 4-0. 

Motståndarna lyckades sedan att få med sig ett game efter en “Golden Point”. Men Björk och Behram var starka och vann ytterligare ett break till ställningen 5-1. Det svenska laget stod till slut som segrare av första set med resultatet 6-3.

En imponerande prestation av Björk och Behram i första set. Men det räckte inte hela vägen för paret. Motståndarna vann andra set med 6-0 och ett tredje set fick avgöra sextondelsfinalen.

I det avgörande setet fortsatte motståndarna att dominera på resultattavlan. Vid 5-1, 40-40, hade María Del Carmen Villalba och Ana Fernández chansen att avsluta matchen men det svenska laget stod emot och vann break.

I gamet efter fick motståndarna tre nya matchbollar och lyckades då avsluta matchen. 

Resultatet skrevs till: 3-6, 6-0, 6-2 till motståndarna. 

Under eftermiddagen spelar Axelsson/Olsson, Arvidsson/Girdo och Windahl/Vasquez sextondelsfinal på centercourten.

 


ARKIV: Se den fina bollen mellan Galan/Lebron & Yanguas/Nieto på WPT Stockholm. 

Den här artikeln handlar om: