Montage: PPA och FIP
Internationell padel

Spelarfacket kritiserar FIP: ”Strukturellt och allvarligt problem”

ANNONS

Spelarfacket, PPA, kritiserar hanteringen av flera FIP-tävlingar.
Detta i ett pressmeddelande från PPA.

Under förmiddagen släppte spelarfacket, PPA, ett pressmeddelande där de riktar kritik mot Internationella Padelförbundet, FIP.

Pressmeddelandet handlar framför allt om FIP Platinum-turneringen i Mexiko. Enligt PPA ska FIP ha meddelat en annan information inför turneringen som nu inte stämmer överens samt ska prispengarna vara fel.

”Som en utlösande faktor för detta uttalande vill PPA visa sin oenighet med avseende på struktureringen av huvudlottningen och fördelningen av prispengar som fastställts av FIP Platinum-turneringen som för närvarande spelas i Mexiko City. I den information som FIP lämnade genom ett informations dokumentet om turneringens utforming, fastställdes en slutlig lottning av 28 par plus 4 kvalificerade par och inte 28 par plus 4 kvalificerade och 2 wildcard som turneringen slutligen spelades”, skriver PPA i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Dessutom överensstämmer inte fördelningen av priser per omgång i turneringen med FIP:s regler för dessa ändamål och respekterar inte vad som fastställs i de tekniska föreskrifterna för FIP Tour i artikel 2.13.7”.

”Inte ett enskilt fall”

Spelarfacket skriver också att det handlar om ett större problem:

”Denna situation utgör tyvärr inte ett enskilt fall, utan är en del av ett strukturellt och mer allvarligt problem som i dag leder till att det finns uppenbara fel i rankningen när det gäller tilldelning av poäng baserat på spelarnas sportsliga resultat, avbokning av FIP Tour-evenemang utan föregående meddelande, situationer med utebliven eller försenad utbetalning av priser av vissa arrangörer av FIP Tour, samt olämplig användning av spelarnas bildrättigheter, bland annat”.

”Vidta lämpliga åtgärder”

Avslutningsvis så skriver spelarfacket i pressmeddelandet att FIP måste vidta lämpliga åtgärder omedelbart:

”Som en följd av ovanstående, och med tanke på att denna organisation värdesätter och är medveten om vikten av att en internationell förening styr inom idrotten, uppmanar man FIP att omedelbart vidta lämpliga åtgärder i samordning med spelarnas företrädare. för att skapa en trygg ram för utvecklingen av tävlingar och en korrekt tillämpning av motsvarande bestämmelser”.

Den här artikeln handlar om: