World Padel Tour

Appelgren och González förlorade kvalfinalen — föll mot supertalangen

ANNONS

Daniel Appelgren och Miguel González förlorade kvalfinalen i Malmös WPT-kval. 
Motståndet i form av Antón Sans och David Gala blev för tufft.

Daniel Appelgren (335) och Miguel González (97) har stått för flera starka prestationer i kvalet av Malmös WPT-tävling. Under gårdagen besegrade det svensk-spanska laget det högre rankade paret Mario Huete (84) och Álvaro Meléndez (82). Två spelare som har tagit sig till huvudrundan tidigare i år.

Vinsten resulterade i att paret kvalificerade sig till kvalfinal. En match som avgjordes under förmiddagen. I den avgörande matchen stod supertalangen David Gala (68) och hans partner Antón Sans (59) på andra sidan nätet.

I kvalfinalen blev dock motståndet för tufft för det svensk-spanska laget. Motståndarna vann matchen i raka set med resultatet 6-3, 6-4.

Motståndarna inledde matchen med att vinna ett tidigt break och utökade sedan sin ledning till 5-1. Appelgren och González lyckades sedan vinna två raka game, men det räckte inte. I andra set var ställningen mer jämn. Det svensk-spanska laget var starka vid flera “Golden Points". Vid 3-3 lyckades Sans och Gala att vinna break och kunde senare serva hem matchen. 

I dag inleder damerna kvalet i Malmö och sedan drar huvudrundan igång i morgon.


ARKIV: Sjuka bollen: "Publiken i Menorca är i extas"

Den här artikeln handlar om: