Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Ale Galan om om partnerskapet med Juan Lebron

ANNONS

Det spekuleras alltid mycket i padelvärlden. Under de senaste månaderna har partnerskapet mellan Galan och Lebron diskuterats. 
Nu talar Ale Galan ut om ryktet.

Säsongen börjar närma sig ett slut. Det kommer resultera i att flera par går skilda vägar för att inleda nya samarbeten. Samtidigt spekuleras det väldigt mycket om de bästa paren. 

Under hösten har fler obekräftade källor rapporterat om att Alejandro Galan och Juan Lebron väntas separera. 

Nu talar Galan ut om ryktet till spanska sajten Marca:

— Vi har haft svåra situationer som ett team, det är ett faktum. Vi var tvungna att leta efter en förbättring och med ett viktigt individuellt arbete. Från den punkten är vi fortsatt engagerade, och i slutet av året kommer vi att utvärdera det som varit bra och dåligt. Nu fokuserar vi på det som är kvar, det är ett fint slut och vi vill inte bli distraherade, säger Galan till Marca.

Världsfemman berättar också att det alltid spekuleras om deras partnerskap:

— Den här typen av meddelanden har kommit till mig nästan sedan det första året med Juan, särskilt när sommaren är över och paren börjar röra på sig, då är vi alltid med i spekulationerna. Från det första året får jag meddelanden på sociala medier som säger åt mig att separera. Allt kommer till mig på samma sätt, även med människor som ber dig om ett foto säger de den kommentaren. Men ja, jag ger dig mitt ord att det inte har varit något, om det hade varit, skulle det ha sagts eftersom vi är ett lag och alltid strävat framåt.

Paret har haft en tuff säsong med skador som har resulterat i att paret behövt missa flera tävlingar och inte fått med sig resultaten. Galan berättar nu att de är påväg tillbaka till gammal storform. 

— Juan är en person som aldrig har haft några skadeproblem, han svettas praktiskt taget inte ens när han tävlar, han är ett underbarn. Han var tvungen att lösa det, vilket var nytt för honom, han är en person som alltid är på banan och älskar att träna. Jag fann Lebron full av tvivel, och det var då spelet förändrades, naturligtvis. Vi har jobbat så mycket vi kunnat, med resurser som jag inte hade använt förrän nu. Till detta kommer det faktum att kalendern knappast tillåter dig att träna, och att du låter dig dras ner av de dåliga känslorna i tävlingarna. Vi har haft upp- och nedgångar tills nu när vi nästan har hittat vår bästa nivå.

 


ARKIV: Agustin Tapia slår sig blå under finalen på padel-VM i Dubai.  

Foto: FIP

Den här artikeln handlar om: